Aranan 'canlı bomba'nın babasından çağrı

Canlı bomba olduğu iddiasıyla aranan Ömer Deniz Dündar'ın babası Mehmet Dündar, "Buradan çocuklarıma sesleniyorum; kimsenin canını yakmasınlar, kendi canlarını da yakmasınlar. Savunmasız insanlara zarar vermesinle" dedi.

Yayınlanma: 25.10.2015 - 09:33
Abone Ol google-news

IŞİD üyesi oldukları ve sansasyonel bir eylem için Suriye 'den giriş yaptıkları belirlenen 1'i yabancı 4 şüphelinin yakalanması için tüm il ve ilçe emniyet müdürlükleri harekete geçti. Aranan kişiler arasında bulunan Ömer Deniz Dündar’ın babası Mehmet Dündar, “Buradan çocuklarıma sesleniyorum; kimsenin canını yakmasınlar, kendi canlarını da yakmasınlar. Savunmasız insanlara zarar vermesinler. Bu ülkenin insanları bizim düşmanımız değil, onlar bizim kardeşlerimiz. Adalete teslim olup ailesinin yanına dönsünler’’ dedi.


KARI KOCA ARANIYOR

Emniyet birimlerince uçak veya gemi kaçırma, miting alanına bombalı saldırı yapma gibi sansasyonel eylem için Türkiye ’ye giriş yaptıkları tespit edilen 4 IŞİD üyesinden 3’ü IŞİD’in Adıyaman hücresi olan ‘Dokumacılar’ grubunda yer alıyor. Listenin içerisinde 2013 yılında ikiz kardeşi Mahmut Gazi Dündar ile Suriye’ye giden Ömer Deniz Dündar da bulunuyor. Listede yer alan kadın IŞİD üyesi Walentina Slobodjanjuk’un ise Alman vatandaşı ve 2014 yılında Suriye’de Ömer Deniz Dündar ile evlendi. Ömer Deniz Dündar’ın eşi Walentina’yı yanına alarak 2014 yılında Adıyaman’a geldiği de edinilen bilgiler arasında. Yaklaşık 8 ay Adıyaman’da kalan Ömer Deniz Dündar ile Walentina Slobodjanjuk 2015 yılında tekrar Suriye’ye döndü.

ALKAN GÖNDER'LE BERABER SURİYE'YE GİTTİ

Radikal'in haberine göre; listede yer alan diğer Adıyamanlı ise 1995 doğumlu Muhammet Zana Alkan. Alkan’ın, Ankara saldırısını gerçekleştiren Yunus Emre Alagöz tarafından kurulan ve IŞİD’e militan toplayan İslam Çay Ocağı’na gittikten sonra Diyarbakır saldırısının faili olan Orhan Gönder’le beraber Ekim 2014 yılında Suriye’ye gittiği biliniyor. Listede yer alan dördüncü kişi olan Savaş Y. ise 1983 Adana Yüreğir doğumlu.

'KİMSENİN CANINI YAKMAYIN'

IŞİD’e katıldıktan sonra çocuklarını geri getirmek için defalarca Suriye’ye gittiğini ve bütün girişimlerinin sonuçsuz kaldığını söyleyen baba Mehmet Dündar canlı bomba olarak aranan çocuklarına seslendi. Çocuklarından insanlara zarar verebilecek bir eyleme katılmamalarını isteyen Mehmet Dündar’ın oğlu Ömer Deniz Dündar’a çağrısı ise şöyle: “Buradan çocuklarıma sesleniyorum; kimsenin canını yakmasınlar, kendi canlarını da yakmasınlar. Savunmasız insanlara zarar vermesinler. Bu ülkenin insanları bizim düşmanımız değil, onlar bizim kardeşlerimiz. Sizi kandırıyorlar. Birilerinin sizi kullanmalarına izin vermeyin. Oğlum Ömer, senin bir oğlun var. Kendi oğlunu düşün. Nasıl ki sen bir babaysan ben de bir babayım. Kendi aileni düşün. Annen hasta ve zor durumda. Anneni ve bacılarını düşünmeni istiyorum. Kesinle böyle bir olaya karışma. Eğer sen benim evladımsan hiçbir olaya karışmazsın. Savunmasız insanların canına kıymazsın. Senden teslim olmanı ve evine dönmeni istiyorum.’’

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler