CHP Genel Merkezi'ne silahlı saldırı

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, plakası bilinmeyen bir araç CHP Genel Merkezi önünden geçerken 5 adet kurşun sıkıldığını söyledi.

Yayınlanma: 26.10.2015 - 20:15
Abone Ol google-news

<video:395689>

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, siyah renkli bir aracın CHP Genel Merkezi önünden geçerken 5 el ateş etmesine ilişkin açıklama yaptı. Bingöl, "Siyah renkli bir aracın arka koltuğundaki birisi 19.15 sularında camı açıp 5 el ateş ediyor. Sıradan bir olay gibi de değerlendirmek istemiyoruz ama sakinliğimizi muhafaza edeceğiz. Bu tür saldırılar bizi yıldırmaz Zerre kadar geri adım attırmaz. Emniyet mensupları bu olayı 24 saat içerisinde çözeceklerini ifade ettiler" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan genel merkez saldırısına ilk tepki

Bingöl, "Saat 19.15 sularında siyah renkli bir araç bulvar yönünden geliyor. Tam genel merkezimin girişine yakın bir yerde yavaşlıyor. Arka koltukta birisi camı açıp 5 el ateş ediyor. Sonra da aksi yönde son suret devam edip gidiyor. Tabi önümüzde bir seçim var. Türkiye son derece gergin günlerden geçiyor. Biz olayın daha geri planını öğrenmek adına emniyet mensuplarının çalışmalarının sonucunu bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"SIRADAN BİR OLAY GİBİ DE DEĞERLENDİRMEK İSTEMİYORUZ AMA SAKİNLİĞİMİZİ MUHAFAZA EDECEĞİZ"

Bingöl, "Önceden açıklama yapmak istemiyorum. Ama tahrik unsuru amacı da taşıyabilir. Çünkü CHP'nin bir tarihi geçmişi var. Çalışanlarımız, gençlik örgütlerimiz var. Sıradan bir olay gibi de değerlendirmek istemiyoruz. Ama sakinliğimizi muhafaza edeceğiz" diye konuştu.

"EMNİYET MENSUPLARININ YAPTIĞI AÇIKLAMAYA GÖRE BU OLAYI 24 SAT İÇERİSİNDE ÇÖZECEKLERİNİ İFADE ETTİLER"

Bingöl, "Emniyet mensuplarının yaptığı açıklamaya göre bu olayı 24 sat içerisinde çözeceklerini ifade ettiler biz de bu süreyi bekleyeceğiz. Sonrasında daha geniş bir değerlendirme yapacağız. Bu tür saldırılar bizi yıldırmaz. Zerre kadar geri adım attırmaz bize. Çalışmalarımız sürdüreceğiz. Sağduyulu davranıp elimizden geleni yapacağız" dedi.

"ARKADAŞLARIMIZIN İLK İNCELEMESİNE GÖRE BİNADA HERHANGİ BİR HASAR YOK"

Bingöl, "Bize bu konuda herhangi bir ihbar gelmedi. Uyarılmadık. Normal özel güvenlik önlemlerimiz var. nöbet tutan polis arkadaşlarımız var. Özel bir güvenlik önlemi yoktu. Bir mermi kovanı falan yok. Kuru sıkı, gerçek mermi de olabilir. Onu emniyet mensupları araştırıp çözecektir" ifadelerini kullandı. Bingöl'ün konuşması sırasında partililer, "Baskılar bizi yıldıramaz" diye slogan attı. Olay yeri inceleme ekibi, CHP Genel Merkezi önünde çalışmalarına devam ediyor.

GÜRSEL TEKİN: 5 ADET KURŞUN SIKILDI

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, plakası bilinmeyen bir araç CHP Genel Merkezi önünden geçerken 5 adet kurşun sıkıldığını söyledi.

CHP tarafından Çırağan Sarayı'nda düzenlenen 2015-2016 Sanat resepsiyonu öncesi gazetecilere bir açıklama yapan Gürsel Tekin, şunları söyledi:

"Partimizin Genel Müdürü ile görüştüm. Maalesef bu akşam üstü saat tam 19.00 civarlarında, plakası bilinmeyen bir araç Genel Merkezimizin önünden geçerken 5 adet kurşun sıkıldığını söyledi. Arkadaşlarımız Emniyet'e başvurmuşlar. Bu saatlerde, şu anda Emniyet mensupları kameralardan aracın kime ait olduğunu, kimler olduğunu inceliyorlar. Önümüzdeki saatlerde kimlerin olduğunu hep beraber görmüş olacağız."

Tekin, bir gazetecinin, "Emniyet yetkilieriyle konuşma durumunuz oldu mu acaba?" sorusuna, "Şu anda daha haberimiz oldu. Partimizin Genel Müdürü Emniyet mensuplarına bildirmiş. Şu anda çalışmalar var. O çalışmalardan sonra size bilgi veririz" yanıtını verdi.

ANKARA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği, CHP Genel Merkezi'nin bulunduğu caddede havaya ateş açılmasıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.
 
Açıklamada, olayın faillerinin yakalanması için incelemelerin sürdüğü belirtilerek; '26.10.2015 günü saat 19:15 sıralarında CHP Genel Merkezinin bulunduğu Anadolu Bulvarından geçen bir araçtan 4 el ateş edildiği ihbarı alınmış, ilgili bütün ekiplerimiz olay yerine yönlendirilmiştir.
 
Ekiplerimiz tarafından, araç ve fail veya failleri tespit etmek için yapılan incelemeler titizlikle yürütülmektedir' denildi.

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK: KINIYORUZ

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, siyah renkli bir aracın CHP Genel Merkezi önünden geçerken 5 el ateş etmesine ilişkin açıklama yaptı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Çelik, parti merkezi önünde ateş açılmasını kınayarak faillerin en kısa zamanda yakalanması dileğinde bulundu. Çelik'in konuya ilişkin açıklaması, şöyle: "CHP Genel Merkezi önünde ateş açılmasını kınıyoruz. CHP'ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bütün partilerin güvenliği, demokrasinin güvenliğidir. Faillerin en kısa zamanda yakalanmasını diliyoruz."

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler