'Ne yaptın sen oğlum?..'

Romanya'daki gece kulübü faciasında yaşamını yitiren Ayberk Mancı için İzmir'de cenaze töreni düzenlendi.

Yayınlanma: 09.11.2015 - 14:36
Abone Ol google-news

Romanya'nın başkenti Bükreş'te geçen ay sonunda meydana gelen ve Başbakan Victor Ponta'nın istifasına yol açan gece kulübü faciasında ağır yaralanan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 21 yaşındaki Ayberk Mancı'nın cenazesi İzmir'deki evinin önüne getirildi. Burada helallik alınırken, anne Gülten Mancı, "Ne yaptın sen oğlum, sen kalk ben yatayım, baban sana can alacaktı, satılmadı oğlum. Aşk bahçem, çiçek bahçem" diyerek gözyaşı döktü.

Yakınları, gencin, kız arkadaşıyla gittiği gece kulübüne girdikten 2 dakika sonra yangının başladığını, içerden ilk çıkanlardan olduğunu, ancak kurtulmadığını belirtti.

Bükreş'teki gece kulübünde geçen 30 Ekim'de çıkan yangından ağır yaralı kurtulan Türk öğrenci Ayberk Mancı, tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybetti. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Mancı'nın Erasmus Programı kapsamında yaklaşık 1.5 ay önce eğitim görmek üzere Romanya'ya gittiği öğrenildi. Cenazesi bu gece İzmir'e getirilen Mancı, öğle saatlerinde helallik alınması için Karşıyaka İlçesi Zübeyde Hanım Mahallesi Tenis Park Sitesi'ndeki evinin önüne getirildi.

'O BENİM AŞK BAHÇEMDİ'

Ölen gencin tabutunun üstüne Milli Takım ve Fenerbahçe formaları konuldu. Tekstil atölyesi bulunan baba Ömer Mancı, anne Gülten Mancı ve yakınları gözyaşlarına hakim olmadı. Oğlunun montunu elinden bırakmayan acılı anne Gülten Mancı, "Ne yaptın sen oğlum? Sen kalk ben yatayım. Baban sana can alacaktı, satılmadı oğlum. Baban sana her şeyi yaptı, bir can alamadı. Güzel oğlum, kalkar mısın duyar mısın sesimi? Aşk bahçem, çiçek bahçem. Ah Ayberk sen bize dayanamayacaktın da ondan mı yaptın bunu? Bir haftadır bana ilaç verdiler ağlayamadım. Aşk bahçem o benim, biz kardeşine ne diyeceğiz oğlum? Biz dayanırız da kardeşin Kutay'a ne diyeceğiz? Sen bu görevi yapamayacaktın da ondan böyle yaptın, sen bizi gömemeyecek miydin yavrum? 'Mezarınız kayınca düzeltemem' demiştin ondan mı yaptın? Bak ben seni babaannenin üzerine gömüyorum yavrum, biz düzelteceğiz artık toprağını. Yüce takdir buymuş. Tavuk çorbası yapacaktım, yapamadım. Her şeyi yaptık, oğlum gelmedi, biz getirdik onu. Elini kolunu yakma diye elektrikli ocak koydum evine, olmadı kurtaramadım seni" diyerek ağıt yaktı.

GECE KULÜBÜNE GİRDİKTEN 2 DAKİKA SONRA YANGIN ÇIKMIŞ

Bu arada, dalmayı çok seven ve birçok ülkeye giden Ayberk Mancı'nın yakınları, talihsiz gencin hayat dolu biri olduğunu belirtti. Yakınları, Mancı'nın Dokuz Eylül Üniversitesi'nde eğitim gören kız arkadaşıyla eğitim için Romanya'ya gittiğini, gece kulübüne girdikten 2 dakika sonra yangının başladığını, kulübün duvarlarının straforla kaplı olması nedeniyle hızla büyüdüğünü, yaklaşık 4 dakika sonra dışarı çıkmasına rağmen yoğun dumandan etkilendiğini kaydetti. Helallik alındıktan sonra Mancı'nın cansız bedeni ikindide cenaze töreninin düzenleneceği Moda Tekstil Konfeksiyon Çarşısı'ndaki (MTK) camiye götürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon