Sebahat Tuncel'den ilk açıklama

HDP Milletvekili Sebahat Tuncel, “Yurt içinde yaptığım konuşmalar nedeniyle yurt dışı yasağı verildi. Avukatımız itiraz edecek” dedi.

Yayınlanma: 12.11.2015 - 12:35
Abone Ol google-news

<video:415393>



 Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan ve ifadesinin ardından serbest bırakılan eski HDP Milletvekili Sebahat Tuncel, “Yurt içinde yaptığım konuşmalar nedeniyle yurt dışı yasağı verildi. Avukatımız itiraz edecek” dedi.
 
Eski HDP Milletvekili Sebahat Tuncel, sabah saat 08.05’te Brüksel’e gitmek için geldiği Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Tuncel, yurt dışına çıkış yasağı olduğu için polis tarafından gözaltına alınarak Bakırköy Adliyesi’ne götürüldü. İfadesinin ardından serbest bırakılan Tuncel, adliye önünde açıklama yaptı. Tuncel, tebligat yapılmadan gözaltına alındığını iddia ederek, “Bugün Brüksel'de bir programa katılmak için havalimanına gittiğimde yakalama kararı olduğunu söyledi oradaki görevliler. 2010 yılında İstanbul'da yaptığım bir konuşma ve 2013 yılında nevruza katılma nedeniyle ifademe başvurmak istediklerini ama tebligat yapmadan yakalama kararı çıkardıklarını öğrendik. Bu ciddi bir sorun. Ben iki dönem milletvekilliği yaptık. Adresimiz, mekanımız belli. En son yaptığım adres değişikliği nedeniyle adresimin belli olmadığına dair yaklaşımıyla yakalama kararı çıkarılmış. Mesele adli kontrol vermek” dedi.
 
Türkiye'de yaptığı konuşmalar nedeniyle kendisine yurt dışı yasağı verildiğini belirten Tuncel, “Yurt içinde yaptığım konuşmalar nedeniyle yurt dışı yasağı verildi. 1 hafta önce 11 tane ifade verdim benzer içerikli. Zaten asıl çalışma amacımız Türkiye, yurt içi, yurt dışı değil. Bu yaklaşımın kendisi problemli bir yaklaşım. Tebligat yapılmadan böyle bir kararın alınması siyasi komployu içeriyor. Diğer savcılar ulaşıyor da bu savcı nasıl ulaşamıyor. Şuan itibariyle adli kontrol kararı nedeniyle yurt dışına gidemeyeceğiz. Avukatımız itiraz edecek. Neden yurt dışı yasağına karar verdikleri ilginç, hangi neden yurt dışı yasağını gerekli kılar? Yapılan o konuşmalar nedeniyle yurt dışı yasağı verilmesinin bir mantığı yok” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler