‘Osmanlı’dan ‘Kösem Sultan’ tehdidi

Osmanlı Ocakları, bu kez “Muhteşem Yüzyıl Kösem” adlı diziyi hedef aldı. Tarihi hatalar yapıldığını iddia ederek, dizinin yayından kaldırılmasını isteyen Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, aksi takdirde eyleme başlayacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 17.11.2015 - 07:33
Abone Ol google-news

Son zamanlarda bazı sivil toplum örgütleri ile siyasi parti binalarına yönelik eylemlerle gündeme gelen Osmanlı Ocakları, bu kez “Muhteşem Yüzyıl Kösem” adlı diziyi hedef aldı. “Osmanlı Medeniyeti sahipsiz değildir” diyerek dizinin yayından kaldırılmasını isteyen Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, aksi takdirde eylemle başlayacaklarını söyledi. Canpolat yaptığı yazılı açıklamada “Osmanlı saray hayatına yönelik tarihi hatalarla bizi çıldırttı” derken “Muhteşem Yüzyıl Kösem, Osmanlı Medeniyetiyle resmen alay etmektedir. Bu diziyi yapanları, göz yumanları Osmanlı Ocakları affetmeyecektir. Bu dizi ve benzer kötü algı yapan dizilerin izlenilmemesi yönünde talimat veriyorum. Yeter! Bu milletin mirasıyla, kültürleriyle alay ettiler. Dizi yayından alınmazsa yurt genelinde demokratik eylemler başlatabiliriz” görüşlerini dile getirdi. RTÜK’e de seslenen Canpolat, dizinin halkı tahrik ettiğini ve yayından kaldırılması gerektiğini söyledi. Canpolat, “Bu dizinin toplumda infial yaratacağı endişesi taşımaktayız” ifadelerini kullandı.

Canpolat, “RTÜK önünde eylem yapma kararı almadan birilerinden açıklama bekliyoruz. Eşzamanlı yurt genelinde yapılacak eylemlerimizle kimsenin huzurunu kaçırmak istemiyoruz. Bu diziye tepkisiz kalmayacağımızı herkesin bilmesiniz isteriz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler