Tokat'ta büyük yangın: 4 evin çatısı kül oldu

Tokat'ta 3 katlı bir apartmanın çatı kısmında çıkan yangın kısa sürede büyüyerek bitişiğindeki 3 apartmanın çatısına da sıçradı. Destek için gelen TOMA aracının da müdahale ettiği yangın yaklaşık 1.5 saatte kontrol altına alındı

Yayınlanma: 19.11.2015 - 10:40
Abone Ol google-news
<video:424107>

Yangın, gece saat 00.30 sıralarında Ali Paşa Mahallesinde bulunan üç katlı apartmanın çatı kısmında çıktı. Nedeni henüz belirlenemeyen yangın kısa sürede bitişiğinde bulunan üç apartmana da sıçradı. Apartmandan birinin çatısının ahşap olması nedeniyle yangın bir anda büyüdü.  Apartman sakinleri dışarı çıkarak binaları boşalttı. Mahallede korkulu anların yaşanmasına neden olan yangında bir kişi ise kısa fenalaşarak baygınlık geçirdi. Bayılan kişiye polis ekipleri müdahale etti.  

YANGINA TOMA ARACI DA MÜDAHALE ETTİ

İhbar üzerine olay yerine gelen  Tokat Belediyesine ait itfaiye ekipleri yangına müdahalede bulundu. İtfaiyenin yetersiz kalması üzerine, Almus ilçesinden gelen itfaiye ve Tokat Emniyet Müdürlüğüne ait TOMA'da da yangına müdahale etti. Müdahale sırasında binalardan birinin çatı kısmı aşağıya düştü. Yaklaşık 1.5 saat süren müdahalenin ardından yangın güçlükle kontrol altına alınabildi. Apartmanların çatı kısmı kullanılmaz hale gelirken, yangında yaralanan olmadı.

Kendisine ait apartmanın çatı kısmında yangının çıktığını söyleyen Aydın Alaca, "Yangının nasıl çıktığını bilmiyorum. Bana telefon ettiler, geldim. Benim dükkanımın üst tarafı bir de arka taraftar yanmış. Üst katta 2 tane Irak'lı mülteci vardı. Orada ne soba yanmış ne kağıt yanmış. Acaba sigara mı attılar arka balkona ? onu bilmem. Yanda ki apartman ise Ali Işkın'a ait" dedi.

Yargında ölen ya da yaralanan olmazken, polis yangın ile ilgili inceleme başlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler