Hemşirelerden maskeli hunili eylem

ANKARA'da fazla mesai ve iş yükünün ağır olmasını protesto etmek için bir araya gelen hemşireler huni ve maskelerle eylem yaptı. Gazi Üniversitesi Hastanesi önünde toplanan Türk Sağlık-Sen üyesi hemşireler, az personel ile fazla mesai saatlerini protesto etti.

Yayınlanma: 20.11.2015 - 17:26
Abone Ol google-news
<video:426169>

'Psikologa gittim eylem yapın dedi', 'Hemşireler kan ağlıyor', 'Köle değil Hemşireyiz' pankartları açan hemşireler; 'baskılar bizi yıldıramaz', 'Yönetim uyuma hemşirene sahip çık' sloganları eşliğinde hastane bahçesinde yürüyüş yaptı.

Hemşireler adına konuşma yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bütün hemşirelerin etkili ve duyarlı bir sağlık hizmeti için omuzlarındaki büyük ve kutsal sorumluluğun bilinci ile görevlerini eksiksiz yapma gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Türkiye'de bugün Avrupa ile karşılaştırma yapıldığında en fazla personel ihtiyacının hemşirelerde olduğunu belirten Kahveci, “Hemşirelerimizin çalışma ortamına ait aşırı iş yükü acı içinde bulunan hastalarla birlikte olması nedeniyle yaşadıkları duygusal stres gece ve uzun çalışma koşulları onların tükenmesine neden olmaktadır. Ağır iş yükü nedeniyle hemşire arkadaşlarımızın sağlıkları psikolojileri aile ve sosyal hayatları bozulmaktadırö dedi.

Kahveci yaptığı basın açıklamasının ardından Gazi üniversitesi rektörüne, hükümet yetkililerine ve Başbakana seslenerek, “Üniversite hastanelerini görmemezlikten gelemezsiniz. Burada çalışan insanlar çok zor şartlar altında eksik personelle çalışıyorlar. Dört kişinin yapması gereken işi bir kişi yapıyor. Neden buralara kadro vermiyorsunuzö diyerek tepki gösterdi.

PSİKOLOĞA GİTTİM, EYLEM YAPIN DEDİ

Gazi üniversitesi Hastanesinde görev yapan hemşire Aybuke Ahu Uludağ ise, 'Psikoloğa gittim eylem yapın dedi' pankartı ile eyleme katıldı. Pankartının nedenini ise şöyle açıkladı, “Ufacık bir sorunumuzu ilettiğimizde bize geri bildirimleri, 'Bunu tek başına aşamayacaksınız sanırım bir destek almaya ihtiyacın var diye düşünüyoruz' şeklinde oluyorö şeklinde ifade etti.
Öğlene kadar iş bırakan hemşireler hastane bahçesinde halay çekerek eylemlerine son verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler