Ankara Barosu: Dündar ve Gül, muhalif basına gözdağı için tutuklandı

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması için 'Türkiye, dün itibariyle suç işleyenlerin değil, o suçu haber yapan gazetecilerin tutuklandığı bir ülkedir. İktidar partisi ve onun yargıdaki uzantıları, iki gazeteciyi muhalif basına gözdağı vermek için cezaevine göndermiştir." dedi.

Yayınlanma: 27.11.2015 - 10:48
Abone Ol google-news

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını, "Türkiye, dün itibariyle suç işleyenlerin değil, o suçu haber yapan gazetecilerin tutuklandığı bir ülkedir. İktidar partisi ve onun yargıdaki uzantıları, iki gazeteciyi muhalif basına gözdağı vermek için cezaevine göndermiştir." diye değerlendirdi.

Hakan Canduran, Suriye'ye giderken Adana'da durdurulan MİT'e ait TIR'larda yapılan aramaya ilişkin fotoğraf ve görüntüleri haberleştiren Erdem Gül ve haberi yayınlayan Can Dündar'ın, söz konusu haber yayınlandıktan altı ay sonra adliyeye ifadeye çağrılıp tutuklandığını hatırlattı.

“HÜKÜMETİN SEÇİM AYARLI BİR OPERASYONUDUR”

Canduran, "Her şeyden önce bilinmelidir ki Dündar ve Gül'ün söz konusu haber yayınlandıktan ve o haberle ilgili soruşturma başlatıldıktan altı ay sonra ifadeye çağırılıp tutuklanması, hükümetin seçim ayarlı bir operasyonudur. Anlaşılmaktadır ki geçen Mayıs ayında başlatılan soruşturma, bu süreçte yapılan iki genel seçim nedeniyle uyutulmuş; iktidar partisi son seçimden galip çıkınca ısıtılmış ve iki gazeteci hapsedilmiştir." dedi.

''SUÇ İŞLEYENLER DEĞİL ŞUÇU HABER YAPANLAR TUTUKLANDI''

Türkiye'nin dün demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecek bir gün daha yaşadığını belirten Canduran, “Türkiye, dün itibariyle suç işleyenlerin değil, o suçu haber yapan gazetecilerin tutuklandığı bir ülkedir. İktidar partisi ve onun yargıdaki uzantıları, iki gazeteciyi muhalif basına gözdağı vermek için cezaevine göndermiştir.” diye konuştu.

“DERHAL SERBEST BIRAKILMASINI TALEP EDİYORUZ”

Türkiye'de artık ne demokrasiden ne basın özgürlüğünden ne de bağımsız ve tarafsız yargıdan söz edilebileceğini kaydeden Canduran şöyle devam etti: “Ankara Barosu Başkanlığı olarak Can Dündar ve Erdem Gül'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; muhalif haber yapmak dışında suçu bulunmayan iki gazetecinin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

Dündar ve Gül tutuklama kararının ardından böyle vedalaştı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler