Davutoğlu ve Çipras Twitter'da atıştı: Bizim pilotlar sizinkiler gibi değil

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras dünkü AB-Türkiye Zirvesi sonrasında, Rusya'ya ait savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi ve Ege'deki Türk ve Yunan hava kuvvetleri arasında yaşananlara ilişkin bazı tweetler attı.

Yayınlanma: 30.11.2015 - 10:35
Abone Ol google-news

Çipras'a ait @tsipras_eu hesabından atılan tweetlerde, "Başbakan Davutoğlu’na: Neyse ki pilotlarımız Ruslara karşı sizinkiler kadar civa gibi değil. Ege’de olanlar rezil ve inanılmaz. Silahlara milyarlar harcıyoruz. Siz hava sahamızı ihlal etmek, biz de sizi önlemek için" diye yazdı. Çipras, "En modern hava savunma sistemlerine sahibiz. Fakat, karada, masum insanları boğan insan kaçakçılarını yakalayamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu bu açıklamalara kısa bir süre sonra yine Twitter üzerinden yanıt verdi. AB-Türkiye Zirvesi'nin gerçekleştiği gün yapılan bu açıklamaların "gereksiz" olduğunu savunan Davutoğlu, "Çipras’ın pilotlar üzerine yorumları günün ruhuyla pek uyumlu görünmüyor. Alexis: Biz pozitif gündemimize odaklanalım" diye yazdı.



İNGİLİZCE TWEETLER SİLİNDİ

Çipras'ın İngilizce hesabından söz konusu tweetleri bir süre sonra silindi ancak, @atsipras isimli Yunanca hesabında söz konusu tweetleri silinmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler