Sarıyer'de minibüs kazası: Yolcular etrafa savruldu

Sarıyer’de karşıdan gelen araca çarpmamak için ani manevra yaparak kontrolden çıkan yolcu minibüsü, yol kenarındaki ağaca çarptı. Minibüsteki yolcular çarpmanın etkisiyle etrafa savruldu.

Yayınlanma: 01.12.2015 - 13:30
Abone Ol google-news

Kaza 11.30 sıralarında sahil yolu Haydar Aliyev Caddesi Kireçburnu mevkisi Sarıyer istikametinde meydana geldi. İddiaya göre Rasim Erdem idaresindeki Beşiktaş – Bahçeköy hattında çalışan 34 M 1277 plakalı yolcu minibüsü, karşıdan gelen araca çarpmamak için ani manevra yapmak için direksiyonu sağa kırdı. Kontrolden çıkan minibüs, önce kaldırıma ardından da yol kenarında bulunan ağaca çarptı. Kazada araç sürücüsü Rasim Erdem ile yolcular Elif Çamlıbel, Ahmet Özçelik ve ismi öğrenilemeyen 2 yolcu yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve polis sevk edildi. Polis ekipleri trafiği keserek önlem aldı. Çarpmanın etkisiyle sağa sola savrulan yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

AĞACA ÇARPMASA DENİZE UÇUYORDU

Yol kenarında bariyerlerin olmaması dikkat çekti. Minibüsün ağaca çarparak durması, aracın denize uçmasını önledi. Olayı duyarak kazanın yaşandığı yere koşan yaralı yakınları sinir krizleri geçirdi. Bazı vatandaşlar bir süre geç gelen ambulanslar nedeniyle olay yerindeki sağlık ekiplerine tepki gösterdi. Sağlık ekipleriyle vatandaşlar arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Lastiğin patlaması sonucu aracın kontrolden çıktığını iddia eden Hüseyin Dağkılıç isimli vatandaş, “Lastik gümlemiş. Bir ses duyduk biz kontrolden çıkmış lastik patlayınca. Herhalde biraz süratliydi bilmiyorum görmedik ama. Şoförü ben dışarıda gördüm camdan fırladı şoför. Ben zannettim ki şoför dışardan geçen birini kurtarmak için kırdı. Meğersem ki lastik gümlemiş. Sarıyer – Beşiktaş hattını yapıyor bu minibüs” dedi.

Minibüsün karşıdan gelen araca çarpmamak için ani manevra yaparak kontrolden çıktığını ileri süren Kazım Bilgen ise, “Kaza, şoförün anlattığı kadarıyla karşıdan gelen araca çarpmamak için kurtaramayınca şoför dengesini kaybederek lastik çekmiş ağaca vurmuş. Sağ lastiği gümlemiş. Yaralı bizim gördüğümüz kadarıyla 3 kişi var, şoför var, bir tane yaşlı amca var, birde genç kızımız var” diye konuştu.

Olay yerinde incelemelerini sürdüren polis ekipleri, kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler