Bunun adı sıkıyönetim

Silopi , Cizre, Nusaybin, Dargeçit ve Sur ilçelerinde operasyonlar ve çatışmalar devam ediyor. Batıdan çok sayıda asker ve polis bölgeye kaydırıldı. Yasaklar nedeniyle, TSK’ye ait tankların da şehirlere girdiği çatışmalar hakkında sağlıklı bilgi alınamıyor. Güvenlik güçlerinin operasyon başlattığı ilçelere PKK’nin dağ kadrosundan çok sayıda militanın da yerleştiği ileri sürülüyor.

Yayınlanma: 16.12.2015 - 20:18
Abone Ol google-news

Diyarbakır’ın Silvan, Sur, Bağlar ve Yenişehir, Mardin’in Nusaybin ve Dargeçit, Şırnak’ın Cizre ve Silopi, Hakkari’nin de Yüksekova ilçelerinde yaşanan sokak çatışmaları için bölgeye asker ve polis sevkiyatı yapıldı. Batı illerinde görevli çok sayıda özel harekat polisi, YDG-H’nin sokaklara hendekler kazdığı ilçelerde görevlendirildi. Bölgede konuşlu Jandarma Özel Harekat Birlikleri de operasyon yapılan ilçelerden dışarıya militanların kaçmasını engellemek amacıyla kent dışından zırhlı araçlarla önlem aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Şehirler de temizlenecek” şeklindeki demecinden önce hükümet düzeyinde yapılan çalışmalarla bir plan oluşturuldu. Bu plan kapsamında geniş çaplı operasyon kararı alındı.

Güvenlik güçlerinin operasyon başlattığı ilçelere PKK’nin dağ kadrosundan çok sayıda militanların da yerleştiği dile getirildi. Güvenlik kaynakları, PKK’nin bu dönem kırsaldaki kış konuşlanmasını ikinci plana aldığı, “dağ kadrosundaki militanların büyük bölümünün YDG-H’ye destek için kent merkezlerine indiğini” dile getirdi. Kaynaklar, ilçelerde dağ kadrosundan yüzlerce PKK’linin bulunduğunu kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler