Şırnak kent merkezinde bombalı saldırı: Yaralılar var

ŞIRNAK'ta PKK'liler, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi'nin bulunduğu binaya girip kazan dairesine el yapımı patlayıcılar attı. Patlama nedeniyle binada çıkan yangında etüt yapan 4'ü öğrenci ile 2'si personel olmak üzere 6 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 25.12.2015 - 11:30
Abone Ol google-news

Alevlere itfaiye ile polisin TOMA araçları müdahale ederken, söndürme çalışmaları sırasında güvenlik güçlerine PKK'liler tarafından ateş açıldı.

Şırnak'ta kültür merkezine bombalı saldırı: 6 yaralı - FOTOĞRAFLAR

Şırnak'ta bu sabah saatlerinde güvenlik güçleri, dün teröristlerce yakılan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yanında bulunan hendek ve barikatları kaldırmak için operasyon düzenledi. Operasyonun sürdüğü sırada kent merkezindeki Yeni Mahallesi'nde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi'ne bugün saat 09.00 sıralarında gelen yüzleri kapalı PKK'liler, binanın kazan dairesine girerek, buraya el yapımı patlayıcılar attı. Teröristler binanın çeşitli odalarına da molotoflu saldırı düzenledi. Patlayıcıların infilak etmesi üzerine binada yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm binayı sardı.

17 ÖĞRENCİ VARDI

Saldırı sırasında binan etüt ve kütüphane bölümünde bulunan 17 öğrenci, olay yerine gelen güvenlik güçleri tarafından güçlükle tahliye edildi. Personelden bazıları binanın penceresinden çıkarılabildi. Çıkan yangında 4 öğrenci ile 2 personel yaralandı. Yaralılar, ambulaslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Binada bulunanların tahliye edilmesi sırasında PKK'liler tarafından güvenlik güçlerine otomatik silahlarla ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesi üzerine bölgeden silah sesleri yükseldi. Bu arada bölgede bulunan bazı vatandaşlar da pencerelerden binaya girerek, içeride öğrenci ve personel bulunup bulunmadığını kontrol etti.

POLİSTEN İTFAİYEYE 'MÜDAHALE ET' UYARISI

Yangın söndürme çalışmalarına, telefonla bilgi verilmesine rağmen itfaiye ekiplerinin geç geldiği iddia edilirken, polisin TOMA araçları da alevlere müdahale etti. Bu sırada polis zırhlı aracından itfaiye ekiplerine, "İtfaiye neden müdahale etmiyorsun. Hakkınızda yasal işlem yapılacak" diye anons yapıldı. Binada alevler kontrol altın alındıktan sonra, ağır hasar gören binada soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren PKK'lileri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Yüksekova'da kepenkler kapalı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde esnaf, Güneydoğu’nun bazı ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek amacıyla bugün iş yerlerini açmadı.

Yüksekova'da Güneydoğu’nun bazı ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarına karşı kepenk ve kontak kapatma eylemi yapıldı. Esnaf, yasakları protesto etmek amacıyla sabah saatlerinde iş yerlerini açmadı.

Öğrencilerin de boykot nedeniyle okula gitmediği öğrenildi.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı ilçede sadece eczane ve fırınlar açık.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler