İktidarın ODTÜ'ye saldırmasındaki gerçek amaç: Rektörlük ve tr

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'liler ile partiye yakın medya, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ni bir haftadır hedef tahtasına koydu. Siber saldırılar ile başlayan tartışmalar, mescit provokasyonu ile devam etti. İki tartışma ile hedefe oturtulan ODTÜ gerginliğinin perde arkasında ".tr" uzantılı internet sitelerinin kontrolü ve üniversitedeki rektör seçimleri var.

Yayınlanma: 29.12.2015 - 11:27
Abone Ol google-news

Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'li isimler ve AKP yandaşı medyanın hedefinde...

ODTÜ, 15 yıldan beri ".tr" uzantılı internet sitelerinin yönetimini sağlıyor. Bu nedenle, üniversite önce uluslararası hacker grubu Anonymous'un Türkiye'ye düzenlediği siber saldırılarla hedefe konuldu.

ELVAN NİYETİNİ AÇIKLADI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, yaptıkları açıklamalarda siber saldırıları bahane ederek, ODTÜ'yü bu saldırılara karşı koyamamakla suçladı. Elvan, "ODTÜ ulusal güvenliği savunacak durumda değildir, orası üniversitedir, bu sorumluluğu BTK'ya devretmelidir" diyerek iktidarın niyetini açıkça ortaya koydu.

AMAÇ İNTERNETİN KONTROLÜNÜ ELE ALMAK

AKP iktidarının internetteki ".tr" alan adını 'kontrol etme' isteğinin altında 'internete hakim olma' amacı yatıyor. Siber saldırılar bahane edilerek, ODTÜ'nün elindeki ".tr" yönetimi, BTK'ye devredilmek isteniyor. Çıkarılan 'internette sansür' yasasıyla yetinmeyen AKP, Türkiye'de internet kontrolünü 'tamemen' ele geçirme amacında...

İKİNCİ HEDEF: REKTÖRLÜK SEÇİMLERİ

Muhalif duruşuyla Türkiye'de 'tek' konumda yer alan ODTÜ'nün peş peşe gelen açıklamalarla köşeye sıkıştırılmak istenmesinin ikinci amacı ise 2016'nın Haziran ayında yapılması beklenen rektörlük seçimleri.

Anonymous saldırılarıyla başlayan, mescit provokasyonuyla devam eden sürecin ikinci amacı ise, yapılacak rektörlük seçimlerinde en çok oyu alacak 6 aday içinden en az birinin AKP yandaşı isimlerden biri olmasını sağlamak olarak ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler