Ankara'da iki canlı bomba yakalandı... Örgütleri belli oldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yılbaşı gecesi Kızılay civarında eylem yapmayı planlayan iki canlı bombanın yakalandığını açıkladı.

Yayınlanma: 30.12.2015 - 11:49
Abone Ol google-news

<video:456305>

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Mamak'ta düzenlediği operasyonda yılbaşında eylem yapma hazırlığında bulunan Türk asıllı olduğu belirtilen 2 IŞİD'lı canlı bombayı yakaladı.

TOKİ KONUTLARINDA YAKALANDILAR

Mamak Karakusunlar TOKİ bloklarında kaldıkları evde takip sonrası yakalanan canlı bombaların emniyetteki sorgulamaları devam ederken, kaldıkları evde polis ekipleri inceleme başlattı. Bina çevresinde önlem alan polislere, jandarma da inceleme ve soruşturma için destek verdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Mamak'ta operasyon düzenledi. Operasyonda Türk asıllı olduğu belirtilen M.C ve A.Y yakalandı. Yakalanan 2 kişinin IŞİD'li canlı bomba olduğu belirtildi. Yapılan aramada bomba düzenekleri bulundu. 2 IŞİD'li canlı bombanın Kızılay'da 2 barda ve Kızılay AVM'de keşif yaptıkları öğrenildi. 2 IŞİD'li canlı bombanın yılbaşı gecesi Kızılay'da eylem hazırlığı içerisinde oldukları belirtildi.

YAKALANDIKLARI BÖLGEDE BOMBALI ARAÇ PANİĞİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin operasyonu sonucu yakalanan 2 IŞİD'li canlı bombanın yakalandığı Mamak Yakupabdal Mahallesi Kusunlar TOKİ Bloklarında polis incelemesi sürüyor. 2 canlı bombanın kaldığı apartmanın önünde fark edilen çalıntı bir araç ise jandarma ekiplerini harekete geçirdi. Aracın çalıntı olduğunun fark edilmesi üzerine jandarma ekipleri önlem alarak çevreyi boşalttı. Çalıntı araç önce bomba uzmanı köpekler tarafından incelendi. Daha sonra özel kıyafetli bomba imha uzmanı otomobili inceledi. Yapılan araştırmada herhangi bir şey bulunulmadı.

IŞİD militanlarının yakalandığı bölgede bombalı araç paniği - VİDEO 

ANKARA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Valiliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yapmış olduğu çalışmalar sonucu; Yılbaşında eylem yapmak üzere Ankara'nın çeşitli yerlerinde keşif yaptıkları belirlenen (M.C) ve (A.Y) isimli iki (DEAŞ) terör örgütü mensubu, 30 Aralık 2015 tarihinde yapılan başarılı bir operasyonla harekete geçmelerine fırsat verilmeden yakalanmışlardır. Yakalanan terör örgütü mensupları ile birlikte 1 adet kullanıma hazır bomba yeleği, 1 adet kullanıma hazır bomba düzenekli demir bilye ve çubuklarla beslenmiş sırt çantası ve bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmiştir, olayla ilgili inceleme ve soruşturmalara devam edilmektedir." açıklamasında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler