Kurtulmuş: Sultanahmet bombacısı takip altında değildi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sultanahmet'teki canlı bombanın takip altında olmadığını belirterek, Suriye'den Türkiye'ye yeni giriş yaptığı anlaşıyor" dedi.

Yayınlanma: 12.01.2016 - 14:20
Abone Ol google-news
<video:462678>

 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısında yaralanıp Haseki Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti.  

Ziyaret sonrası Numan Kurtulmuş gazetecilere açıklama yaptı. Kurtulmuş, “Önce Haseki'deki bir hastayı ziyaret ettik. Perulu, Filistin asıllı genç bir hanım. Durumu gayet iyi, herhalde bir iki gün içinde taburcu edilmesi mümkün. Bir Alman hastamız ise maalesef yoğun bakımda ve durumu oldukça ciddi. Ümit ediyoruz ki sağlıklı bir şekilde bu durumu atlatır. Son gelişmelerle birlikte, 10+1 yani, 10 kişi sivil vatandaş bir kişi ise terörist, canlı bomba olan terörist... Şu anda 11 kişinin cesedinin kimliği tespit edilmeye çalışılıyor" dedi.

Kurtulmuş, bir muhabirin "Takip edimekte olan bir saldırgan mıydı? sorusu üzerine "Takip edilmekte olan binlerce isim var. Ama bu isim listemizde olan bir isim değil. Suriye'den Türkiye'ye yeni giriş yaptığı anlaşılıyor" yanıtını verdi.

 

Güvenlik zirvesı sonrası açıkladı: Canlı bomba 1988 doğumlu Suriye uyruklu

Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen güvenlik zirvesi sonrası, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile açıklama yaptı.

Saldırıda hayatını kaybeden 10 kişiden büyük bir bölümünün yabancı uyruklu olduğunu ve yaralılardan 2'sini durumunun ağır olduğunu söyledi.

"Parçalanmış bir cesedin de canlı bombaya ait olduğu tespit edilmiştir" diyen Kurtulmuş, "İlgili birimlerin yaptığı çok titiz çalışmalar sonucu, canlı bombanın da 1988 doğumlu Suriye uyruklu birisi olduğu tespit edilmiş ve ilgili bağlantılarının araştırılmasına da başlanmıştır" dedi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"20 Temmuz'dan bu yana Türkiye sistematki bir şekilde terör saldırıları altındadır. İlgili birimlerimizin çok hassad bir çalışma yürütüyor. Olayların ortaya çıkmadan önce önlenmesi için bütün önlemlerimizi alacağız. 

Uluslararası camianın bugün yapılan terör saldırısına karşı, Türkiye ile dayanışma içinde olduklarına ilişkin seslerini yükseltmesini bekliyoruz. Dostlarımızı yanımızda görmek ve teröre karşı mücadelede gücümüzün artmasını istiyoruz.

Terörün sınırı yok. Çok ciddi bir uluslararası alanda dayanışma içinde olmak zorundayız. Terörün dini ve mezhebi olmaz. İyi kötü terörist olmaz. Hepsinin insalık düşmanı olduğunun altını çizmek istiyoruz.

Bu saldırı 5 yıl devam eden Suriye'deki iç savaşın yansıması olduğunu tahmin ediyoruz. Bunların hepsini araştıracağız. Olayın üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen, ilgili birimlerimiz olayın mahiyetini büyük oranda ortaya çıkardı.

Yaralılara anında en üst düzeyde müdahale edilmesi de ekiplerimizin süreci iyi yönettiğini gösteriyor. Bütün insalığa karşı yapılmış olan bu saldırı sonrası herkesi bunu lanetlemeye davet ediyoruz."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler