'Çocuklar öldürülmesin' bildirgesindeki imzacı 14 akademisyene gözaltı

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzaları bulunduğu gerekçesiyle, Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) görevli 21 akademisyenden 14'ü gözaltına alındı.

Yayınlanma: 15.01.2016 - 08:50
Abone Ol google-news

TERÖR PROPAGANDASI SUÇLAMASI

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük bildiriye imza atan akademisyenler hakkında soruşturma açıldığını belirterek, "21 kişi hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak', 'Devletin manevi şahsiyetini tahkir etmek' gibi suçlardan soruşturma açıldı" dedi.

Bildiriye imza atanlar arasında Kocaeli Üniversitesi'nden 19 kişinin görüldüğünün sorulması üzerine Küçük, "2 kişi daha tespit edildi. 21 kişi hakkında soruşturma açıldı" diye cevap verdi.

14 KİŞİ GÖZALTINDA

Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, soruşturma kapsamında 14 kişinin kentte gözaltına alındığını, 2 kişinin ise İstanbul'dan geldiğini, 5 kişinin ise arandığını söyledi.



KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Kocaeli Üniversitesi Senatosu ise dün yaptığı açıklama ile akademisyenler hakkında idari soruşturma açıldığını belirterek, şu açıklamada bulunmuştu:

"Çeşitli üniversitelere mensup bir grup akademisyen tarafından yayınlanan bildiri tüm yurtta olduğu gibi üniversitemizde de büyük infial yaratmıştır. Devletimizin birliği ve bekası için güvenlik güçleri tarafından vatan toprağında teröre karşı verilen kahramanca mücadeleyi; bu uğurda dökülen şehit kanlarını hiçe sayarak "katliam ve kıyım" olarak nitelendirmek demokratik hak ve özgürlük kavramı ile asla bağdaşmamaktadır. Terörün her türlüsünün karşısında yılmadan duran Kocaeli Üniversitesi, bazı akademisyenlerin bu yaklaşımını teröre destek olarak görmekte ve yayımlanan bildiriyi şiddetle kınamaktadır. Bu bağlamda kurumumuzdaki ilgili kişiler hakkında Rektörlüğümüzce idari soruşturma süreci başlatılmıştır."

Üniversiteliler akademisyenlere sahip çıktı: AKP'den korkmuyoruz

Kocaeli Adliyesi önünde bekleyenlere polis saldırdı: 4 gözaltı

Barış isteyenlere, hocaların hocaları da destek verdi

'Çocuklar öldürülmesin' bildirgesine imza atan akademisyenler hakkında soruşturma açılmaya devam ediliyor 

1100’ün üzerinde akademisyenden barış çağrısı: Bu suça ortak olmayacağız

‘Barış’ isteyene hesap soruluyor

Bildiriye imza atan 1128 akademisyene re'sen soruşturma

Feyzioğlu: Sözde aydınların kalıntıları olarak niteliyorum


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler