Üniversiteliler akademisyenlere sahip çıktı: AKP'den korkmuyoruz

Kocaeli ve İstanbul’da üniversiteliler 'barış bildirgesi'ne imza attıkları için gözaltına alınan, işten çıkarılan akademisyenlere destek verdi.

Yayınlanma: 15.01.2016 - 15:19
Abone Ol google-news

Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) görevli 21 akademisyenden 14'ü 'Çocuklar öldürülmesin' bildirgesine imza attıkları için gözaltına alındı.

Operasyonların ardından öğretmenlerinin gözaltına alınmasını protesto eden üniversiteliler Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde basın açıklaması yaparak

“Unutanlara tekrar hatırlatalım... Kocaeli Üniversitesi hırsızın, katilin değil; devrimci, demokrat ve ilericilerin üniversitesi. Üniversiteler özgür düşünce ve bilimin üretildiği yaşam alanlarıdır. Bizler yaşam alanımızı savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunan hocalarımıza sahip çıkıyoruz. Her gün başka bir trajediye uğradığımız bu toprakları yoksul halkların kanıyla sulayan AKP’ye karşı 'korkmuyoruz, buradayız, bir aradayız' diyoruz” dedi.

Sınav kağıtlarına destek yazısı

İstanbul Arel Üniversitesi’nde de Barış için imza atan ve bu sebepten gözaltına alınan 9 akademisyenin haklarında başlatılan soruşturma sonucu üniversite ile ilişkileri kesildi. Öğretmenlerine sahip çıkan öğrenciler girdikleri sınavların kağıtlarına akademisyenlere destek yazıları yazdı.

Bir grup üniveristeli de Rektörlük önünde oturma eylemi başlattı.

Kocaeli Adliyesi önünde bekleyenlere polis saldırdı: 4 gözaltı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler