'25 Aralık Davası'nda' tahliye

"25 Aralık soruşturması" nda usulsüzlükler yaparak şüphelilere kumpas kurdukları iddia edilen aralarında Fethullah Gülen ve eski Emniyet Müdürü Yakup Saygılı'nın da bulunduğu 69 sanığın yargılandığı davanın 2. duruşmasında bir kişi tahliye edildi.

Yayınlanma: 09.02.2016 - 17:38
Abone Ol google-news

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada söz alan eski emniyet mensubu tutuklu sanık Hüseyin Korkmaz "25 Aralık dosyasıyla aramda hiçbir illiyet bağı yoktur. 25 Aralık soruşturmasının hiçir aşamasında görev almadım. Tanık bile olamayacağım davada 17 aydır tutukluyum. Nitelikli dolandırıcılık büro amirliği dışında hiçbir büroda görev almadım. 25 Aralık soruşturmasını ben de medyadan öğrendim" dedi. 

"BİR TANE İMZAM, PARAFIM ÇIKSIN ZİL TAKIP OYNAYACAĞIM"

Fiil ile fail arasındaki illiyet bağı olması gerektiğini söyleyen Sanık Korkmaz, "Hakkımda tek bir şey söylensin, gösterilsin. Bir tane imzam, parafım çıksın zil takıp oynayacağım" diye konuştu. Sanık Korkmaz, 2013 tarihli altında İçişleri Bakanı Efkan Ala imzasının bulunduğunu söylediği idari soruşturmanın belgesini de mahkeme heyetine sundu. Korkmaz, belgede "....söz konusu soruşturmada görevi olmadığı, ceza tayinine yer olmadığı..." ifadelerinin yer aldığının ifade ederek, takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruştusın da görev almadığını tekrar dile getirdi. Kaçma şüphesinin bulunmadığını belirten Korkmaz tahliyesini istedi. Söz alan diğer sanıklar da tahliyesini istedi.

"MAĞDURİYETİNE SEBEBİYET VERMEMEK AÇISINDAN TAHLİYESİNE..."

Kısa aranın ardından mahkeme heyeti, eski emniyet mensubu Hüseyin Korkmaz'ın dosya kapsamı, mevcut delil durumu, tutuklulukta geçen süre dikkate alarak sanığın mağduriyetine sebebiyet vermemek açısından tahliyesine karar verdi. Sanık Korkmaz'ın duruşmalara bizzat katılmasına karar veren mahkeme heyeti, sanık Korkmaz'ın yurtdışına çıkış yasağı da koydu.

GÜLEN VE DURSUN'UN GIYABİ TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ...

Sanıklar Yakub Saygılı ve Kazım Aksoy'un da aralarında bulunduğu 7 sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, Fethullah Gülen ve Sinan Dursun'un gıyabi tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Gülen ve Dursun hakkında çıkarılan yokluğunda tutuklama müzekkeresi ve kırmızı bülten ile aranmalarının devamına karar veren mahkeme heyeti, Gülen ve Dursun'un iadesi için düzenlenen talimat evraklarının cevabının beklenilmesine hükmetti.

DURUŞMA 4 NİSAN'A ERTELENDİ

Yakalamalı sanık eski İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun bu halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 4 Nisan saat 10.00'a erteledi.

MUHALEFET ŞERHİ

Öte yandan üye hakim Hacı İbrahim Gözükara, Hüseyin Korkmaz'ın tahliye kararına muhalefet şerhi koydu. Hakim Gözükara muhalefet şerhinde şu ifadelere yer verdi: "Hüseyin Korkmaz'ın bir önceki celse tutukluluk halinin devamına karar verildiği, mahkememizin başkan ve üyeleri hakkında reddi hakim talebinde bulunulması sebebiyle mahkememizce herhangi bir esaslı işlem yapılamadığı, iddianamenin dahi okunamadığı, bu aşamada sanığın tahliyesini gerektirebilecek dosya içerisinde yeni bir delil de girmediği tutuklanması ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesine ilişkin sebeplerden de bir değişiklik olmadığından sanık Hüseyin Korkmaz'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi görüşündeyim."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler