Suriye'den ateş açıldı, obüslerle karşılık verildi

Türkiye'nin Suriye sınırında sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. DHA, sınırın Suriye tarafından ateş açıldığını, Türkiye'nin de obüslerle karşılık verdiğini duyurdu.

Yayınlanma: 15.02.2016 - 13:03
Abone Ol google-news

Türkiye'nin Suriye sınırından sıcak haberler gelmeye devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı'nın sabah saatlerinde Suriye tarafından açılan ateşe karşılık verildiğini açıklamasının ardından, sınırın Suriye tarafından bir kez daha ateş açıldığı bildirildi. DHA'nın haberine göre, açılan ateşe Türkiye tarafından obüslerle karşılık verildi.

DIŞİŞLERİ SÖZCÜ: SALDIRI OLDU, KARŞILIK VERDİK

Türkiye'nin Suriye sınırında iki gündür devam eden topçu atışı sonrası bu sabah saatlerinde bir karakola saldırı gerçekleştirildi. Reuters'a konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Bugün Hatay sınır karakoluna saldırı oldu, karşılık verdik" diye konuştu.

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE 'SURİYE' MESAJI

RUSYA'DAN HAVA HAREKATI... YARALILAR TÜRKİYE SINIRINDA

Bilgiç'in yaptığı açıklamalar şöyle:

- Operasyon öncesinde ABD'ye bilgi verilmiş değil. ABD'nin yaptığı YPG açıklamasını hayretle karşıladık.

- Kara harekatı konusunda alınmış bir karar yok.

- Suudi Arabistan uçakları gelmedi ancak gelecek.

ASKERİ BÖLGELERDE HAREKETLİLİK

Suriye sınırında son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine sınır bölgesindeki askeri birlikler teyakkuz haline geçti. Geçtiğimiz günlerde IŞİD kontrolündeki Cerablus'tan atılan havan mermilerinin düştüğü Gaziantep'in Karkamış ilçesinde hareketli günler yaşanıyor.

İlçede güvenlik önlemleri artırılırken, emniyet güçleri ilçeye giriş yapan araçlarda arama ve kimlik kontrolü yapıyor. Sınır hattında bulunan birliklerde ise radarlarla 24 saat aralıksız olarak gözetleme gerçekleştiriliyor.

Mevzilenen füze rampalarının aktif halde beklediği sınırda, tanklar da hazır tutuluyor. Sınırda nöbet tutan askerler, özel güvenlik bölgesi ilan edilen alanlarda araçların kontrollü geçişini sağlıyor.

http://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2016/2/15/481410_cover_horizontal.jpeg?lastModified=1455532561200


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler