Türkiye'den Suriye tarafına füze atıldı

Türkiye'den Suriye tarafına füze atıldı

19.02.2016 10:00:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Türkiye'den Suriye tarafına füze atıldı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde konuşlu hava savunma sistemlerinden dün ve bugün atılan füzelerle Suriye'deki PYD hedefleri vuruldu.

Kırıkhan ilçesinin Çamsarı, Aygırgölü ve Kürtnasır Köyleri arasındaki tepede konuşlu Stinger ve I-Hawk füzelerinden oluşan hava savunma sistemlerinden dün saat 22.00 sıralarında Suriye'nin Afrin kenti ve civarındaki YPG noktalarına füze atıldı. 4-5 füze atışı yapılırken, füzeler gecenin karanlığında ilçedeki yerleşim yerlerinden de izlendi.

Aynı noktadan bugün sabahın erken saatlerinde de yine füze atışı yapılarak YPG hedeflerinin vurulduğu kaydedildi.

ABD: YPG'YE DESTEĞİZ SÜRECEK

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, YPG’ye desteklerinin süreceğini ilan etti.

Kirby, günlük basın brifinginde gazetecilerin konuya ilişkin sorularına cevap verdi.  Kirby, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayarak saldırıdan dolayı taziyelerini ilettiğini aktardı.

YPG OLDUĞUNA İNANMIYORUZ İMASI

Ankara'daki saldırının sorumlusu olarak YPG’nin gösterilmesinin kendileri adına “ucu açık bir soru” olduğunu kaydeden Kirby, “Öyle ya da böyle sorumluluk isnat edecek pozisyonda değilim” ifadesini kullandı.