Türkan Elçi : Mezarı korudum

Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, eşinin mezarının etrafına duvar ördürdü. Türkan Elçi, kendisini güvende hissetmediği için Elçi’nin mezarını korumak amacıyla böyle bir karar aldığını belirtti.

Yayınlanma: 07.03.2016 - 05:43
Abone Ol google-news

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çatışmalarda zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare önünde 28 Kasım’da yaptığı basın açıklamasının ardından öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, eşinin mezarının etrafına duvar ördürdü. Kendisini güvende hissetmediği için Elçi’nin mezarını korumak amacıyla böyle bir karar aldığını belirten Türkan Elçi, “Bir tehdit almadım.

İçgüdüsel davranış

Geçmiş dönemdeki kaygılarımın devam etmesi nedeniyle böyle bir karar aldım. İçgüdüsel olarak onun mezarını korumak istedim. Bizim evimiz Sur’a bakıyor. Sürekli operasyonlar ve bomba seslerini duyuyorum, bir savaş haliyle yaşıyorum onun çok etkisi oldu. Yaşadığım çok büyük bir ölüm acısı var bir de toplumun yaşadığı böyle bir atmosfer var. Sokağa çıkarken bile hangi caddeleri kullanabileceğimize önceden bakıyoruz. Eve dönüş saatlerini bile buna göre ayarlıyoruz. Normal bir insan bile böyle bir atmosferde kaygı bozukluğu yaşar. Ben yine de güçlü olduğumu düşünüyorum” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler