Vali tweet attı, polis saldırdı

Berkin Elvan'ın cenazesine katılan gruba polis Pangaltı'da gaz ve tazyikli suyla müdahaleye başladı. Müdahale Harbiye ve Taksim'de de sürüyor. Polis saldırısından kaçmaya çalışan vatandaşlar bölgedeki işyerlerine sığındı. Taksim'de 15-16 yaşlarında bir pilavcı çocuk polisin attığı gaz fişeğiyle başından yaralandı.

Yayınlanma: 12.03.2014 - 17:36
Abone Ol google-news

Berkin Elvan'ın cenazesine katılan kalabalıktan büyük bir kısmı Ergenekon Caddesi üzerinden Feriköy Mezarlığı'na gitti. Bir kısmı vatandaş Taksim'e yürümek istedi. Polis izin vermedi. Kalabalığın ve polisin bekleyişi yaklaşık 1 saat sürdü.

Şişli Pangaltı'da yardım çığlıkları - VİDEO


POLİS SALDIRISINDAN ÇARPICI KARELER

Saat 17:30 sularında polis uyarı yapmadan saldırmaya başladı. Önce TOMA'larda tazyikli su sıkıldı. Ardından da Çevik Kuvvet polisinin gazlı müdahalesi geldi. Grubun içinden polise havai fişek atıldı. Atılan yoğun gazdan herkes etkilendi. Baygınlık geçirenler oldu. Kaçışmalar sırasında arada kalıp ezilenler fenalık geçirdi. Cadde üzerindeki esnaf da zor anlar yaşadı. Polis kalabalığı Halaskargazi ve Ergenekon Caddesi boyunca kovaladı. Ara sokaklara kaçan grupların bekleyişi ve polisin zaman zaman müdahalesi devam ediyor.

Polis metroya da gaz attı. Taksim meydanında toplanarak slogan atan ve “Hırsız var” diye bağıran yurttaşları polis kalkanlarla uzaklaştırdı. Taksim Metro da seferlerini durdurdu. Polis metroya da gaz attı. Grubu meydandan uzaklaştıran polisler tekrar Cumhuriyet Anıtı etrafında beklemeye başladı. Polisin geri çekildiğini gören göstericiler ara sokaklardan çıkarak tekrar slogan atmaya başladı.

İstiklal Caddesi’nde toplanan yurttaşlar da Taksim meydanına çıkmak istedi. İstiklal Caddesi’ni kapatan polis yurttaşlara tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından ara sokaklara dağılan gruplar buralarda barikatlar kurarak polisle çatıştı. Polis ve eylemciler arasındaki çatışmalar gece geç saatlere kadar sürdü.

Taksim'de pilav satan bir yurttaş polisin attığı gaz fişeğiyle başından yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaralanan pilavcının durduğu yer halk tarafından çizilmiş.

Şişli'de Cevahir AVM'nin önüne de polis yoğun gaz attı. Gazdan etkilenenler Cevahir'in içine kaçtı. Kalabalık burada slogan atarak bekliyor.

Dolapdere Caddesi üzerinde barikat kurup ateşe veren gruba da polis müdahale etti. Gaz bombalarıyla müdahale edilen gruptakiler polise havai fişekle karşılık verdi. Grup ara sokaklara doğru kaçtı. Yaklaşık 15 dakika süren müdahalenin ardından polis bölgeden çekildi.

Kadıköy Altıyol’da toplanıp slogan atan gruplara da polis tayzikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sonrası Bahariye Caddesi ve ara sokaklara dağılan eylemciler polisle çatıştı. Polis ara sokaklara yoğun şekilde gaz atarken gruplarla polis arasındaki çatışmalar gece geç saatlere kadar sürdü.

Okmeydanı’nda da akşam saatlerinde toplanan eylemcilere Yol Ağzı denilen bölgede sivil polis ve ülkücüler tarafından silahlı, bıçaklı ve sopalı saldırı yapıldı; grubun da karşılık vermesi üzerine silahlı çatışma yaşandı.

Vali'nin tweet'iyle olaylar başladı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 'Berkin ELVAN toprağa verildi. Büyük bir katılımla gerçekleşen törende şu ana kadar özen gösteren herkese ve emniyete teşekkür ederim.' diyerek bir Tweet attı. Tweet'ten sonra polis müdahalesi başladı.

 

 

Berkin'in cenazesi Şişli'den böyle geçti - VİDEO

Cumhuriyet muhabirlerinin objektifinden Berkin'e veda - FOTO GALERİ

BERKİN ELVAN UĞURLANIYOR- FOTO GALERİ

FOTOĞRAFLARLA POLİSİN SERT MÜDAHALESİ  / FOTO GALERİ

Ankara'da polisten sert müdahale


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler