İbrahim Kalın: Obama ile görüşülmeye çalışılıyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan'ın ABD ziyareti ve Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Yayınlanma: 28.03.2016 - 13:27
Abone Ol google-news

<video:505819>

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti ile Türkiye'deki yolsuzluk skandalının kilit ismi Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalın'a, "Türkiye'de bazı medya gruplarında hükümeti ve sayın Cumhurbaşkanı'nı hedef alan bir algı operasyonu yaratılmayı başlandı. Ve özellikle bu ziyaret öncesine denk getirildi bu. Buradan baktığımızda bu tabloyu nasıl okumalıyız" sorusu yöneltildi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2016/3/28/505654_cover_horizontal.jpeg?lastModified=1459153626061

Kalın bu soruya şu yanıtı verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti çok katılımlı bir zirve ziyaretidir. Bu zirvelerde program el verdikçe ikili zirveler yapılır. Sayın Obama ile böyle bir görüşme olması üzerinde çalışılıyor. Çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Biz Obama ile Paris'te görüştük, telefon görüşmelerimiz oldu. İlişkiler devam ediyor. Resmi açıklamaları esas almakta fayda var.

RIZA SARRAF AÇIKLAMASI

Amerika'da bir yargıcın verdiği karardır. Bizim farklı bir şey söylememiz uygun olmaz. Biz de buradan takip ediyoruz. Bize intikal eden bir şey söz konusu değil."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler