Metroda Erdoğan'ın 'tek din, tek devlet' sloganıyla silahı çekti

Berkin Elvan'ın ölümünden sonra Kadıköy'de de olaylar çıktı. Eyleme katılan birçok kişi elemden sonra metroya bindi. Sloganlar bir süre metroda da devam edince metroda bulunan iki kişi küfürlerle karşılık verdi. Bir süre devam eden sözlü sataşma yerini tekme tokat kavgaya bıraktı.

Yayınlanma: 14.03.2014 - 13:48
Abone Ol google-news

Bir süredir toplumu kamplaştırmak ve ayrıştırmakla suçlanan Başbakan Erdoğan'ın 14 yaşında polisin attığı biber gazı kapsülüyle ölen Berkin Elvan için sessiz kalması toplum vicdanında da olumsuz etki yarattı.

269 gün sonra 16 kilo olan Berkin Elvan hayata gözlerini yumdu. Berkin'in cenazesine yüzbinler katılırken tüm yurt genelinde yurttaşlar Berkin için sokağa döküldü. Demokratik haklarını kullanan yurttaşlara polisin müdahalesi yine sert oldu. Polisin müdahalesiyle birçok sivil vatandaş yaralanırken, birçok yurttaş da biber gazından etkilendi. 

BURAK'I DA KAYBETTİK

Toplum üzerindeki ayrıştırma Berkin'in cenazesi sonrası yine istenmeyen ve Türkiye'yi üzen bir tabloya dönüştü. 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu silahlı saldırı sonrası hayatını kaybetti. Burak'ın babası Halil Karamanoğlu metanetli ve sağduyulu tavırlarıyla dikkat çekerken "Berkin Elvan da benim evladımdır" diyerek gerilen ortamı yatıştırmaya çalıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Burak'ın babasından böyle bir açıklama gelmesine rağmen ayrıştırıcı tavrını sürdürerek Berkin hakkında tek kelime etmezken miting meydanlarında hain saldırıda hayatını kaybeden Burak'ı diline doladı.

 

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

KADIKÖY METROSU'NDA KAVGA

Başbakan Erdoğan'ın ayrıştırıcı açıklamaları bir felakete daha neden olacaktı. Berkin Elvan protestosuna katılan birçok kişi evlereni gitmek için metroya bindi. Metroda beliren 2 silahlı kişi Başbakan'ın çok kullandığı bir slogan olan "Tek Bayrak, tek millet, tek din" sloganlarıyla eylemci/leri tahrik ederek ağıza alınmayacak küfürler etti. Metroda sağduyusunu koruyan eylemcilerin bu tavrına rağmen eylemcilere küfür eden bir kişi eylemcilerin üzerine yürüdü. Silahlı ve bıçaklı olduğu görülen kişiler protestoculara saldırınca feci şekilde dövüldü. Yine eylemcilerin arasında yer alan kişiler tarafından kurtarılan kişiler neye uğradıklarını şaşırdı.

Gerginlik sırasında metrodaki güvenlik görevlilerinin de herhangi bir müdahalede bulunmazken bir süre sonra olay yerine gelen polislerde yurttaşların ‘kelepçe takın’ ihtarına karşın şahısları kollarına girerek götürdü. Direnişçilerin çektiği görüntüler avukatlar aracılığıyla savcılığa verildi ve suç duyurusunda bulunuldu.

 

POLİS SALDIRGANLARI BÖYLE GÖTÜRDÜ... İŞTE O ANLAR


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler