Kalan parayla Şehrizar'dan altı daire alındı iddiası

17 Aralık’ta Başbakan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen görüşmede sözü edilen, ‘evde kalan para’ ile ilgili yeni iddialar ortaya çıktı.

Yayınlanma: 17.03.2014 - 09:41
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “montaj” dediği, oğlu Bilal Erdoğan ile 17 Aralık’ta gerçekleştiği iddia edilen evdeki paranın sıfırlanmasına ilişkin ses kaydıyla ilgili yeni iddialar ortaya çıktı. “Geri kalan para” ile daireler alındığı öne sürüldü. Aktifbank’a ait olan bir dekontta 27 Aralık 2013 tarihinde, Şehrizar Konakları’ndan 6 adet daire için 14 milyon 120 lira ödeme yapıldığı bilgisi yer alıyor. Dekontta, ödemeyi yapan kişi olarak da Erdoğan’ın aile avukatı olarak bilinen Ömer Faruk Akbulut’un ismi bulunuyor.

Dekont ile ilgili ayrıntılar şöyle:

Geçtiğimiz günlerde, Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen bir ses kaydında operasyonun başladığı 17 Aralık tarihinde evdeki paranın dağıtıldığı öne sürülmüştü. Kamuoyunda “sıfırlama” operasyonu olarak bilinen ses kaydında, Bilal Erdoğan’ın son olarak evde 30 milyon euro nakit kaldığı ve bununla da Şehrizar Konakları’ndan daire alınmasının planlandığı iddia edilmişti.

Söz konusu ses kaydı, kamuoyunda büyük tartışmalara yol açtı. Başbakan Tayyip Erdoğan ise ses kaydı ile ilgili yaptığı açıklamalarda, kasetin montaj olduğunu öne sürdü.

Aktifbank’a ait dekont ise evdeki nakitin sıfırlanması ile ilgili tartışmalara yeni bir iddia getirdi. Dekont, Çalık Grubu’nun bankası Aktifbank’a ait olan dekont, GAP Yapı İnşaat A.Ş.’ye yapılan 14 milyon 120 bin 250 liralık ödemeyi içeriyor. Ödemeyi yapan kişi olarak da ses kayıtlarında adı geçen ve Erdoğan Ailesi’nin avukatı olarak bilinen Ömer Faruk Akbulut’un ismi yer alıyor. Açıklama kısmında ise, söz konusu ödemenin Şehrizar Konakları’ndan 14/A Blok’ta alınan 1-2-3-4-5-6 nolu dairelerin bedeli olarak yapıldığı notu düşülüyor. Yine aynı dekontta, hesap ekstre tarihi olarak da 26-27 Aralık 2013 tarihleri yer alıyor.

 

SERHAT VE BERAT’IN AVUKATI

Dekontta Şehrizar Konakları’ndan daire satın alan kişi olarak görülen Avukat Ömer Faruk Akbulut, Başbakan Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak ve ağabeyi Serhat Albayrak’ın avukatlığını da yürütüyor. Akbulut’un, Erdoğan Ailesi adına, alım-satım yapma yetkisi bulunuyor.

(Taraf)

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler