Özgecan'ın katilini öldüren silahın cezaevine nasıl girdiği ortaya çıktı

Özgecan Aslan'ın katilinin öldürülmesine ilişkin soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.

Yayınlanma: 13.04.2016 - 16:59
Abone Ol google-news

Mersin’in Tarsus ilçesinde geçen yıl 11 Şubat’ta minibüsüne binen 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ı tecavüz girişiminde bulunduktan sonra vahşice öldüren ve cansız bedenini yakan Ahmet Suphi Altındöken’i tutuklu bulunduğu Adana E Tipi Cezaevi’nde öldüren, suç ortağı babası Necmettin Altındöken’i de yaralayan hükümlü Gültekin Alan’ın cinayeti nasıl işlediği ortaya çıktı.

Özgecan'ın katilini öldüren Gültekin Alan'dan ilk ifade

Alan’ın aynı koğuşta kaldığı hükümlü Hüsamettin Bağlar ile anlaşma yaptığı, Bağlar’ın eşi Gamze’nin olayda kullanılan tabancayı gizleyerek cezaevine girdiği, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan’ın da yardım ettiği belirtildi.

Özgecan'ın katilini öldüren isim suç makinesi çıktı: Rehin aldı, 13 saniye sonra vurdu

Silahın cezaevine girmesinde yardımcı olan infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan’ın, cinayetten 2 gün önce 6 ay süreyle ücretsiz izin aldığı, katil zanlısı Alan’ın Tokat’ta işlettiği gazino ve eğlence yerlerine gittiği, Adana’da Alan aracılığıyla restoran işletmeye başladığı saptandı.

Alan’ın Tokat’tan Hacı Ahmet Özdoğan’ın işlettiği mekân için kadın temin ettiği, bunların karşılığında da silahın cezaevinde Alan’a teslim edilmesini sağladığı ortaya çıktı.

TABANCA İÇ ÇAMAŞIRINDA İÇERİ GİRMİŞ

Milliyet'ten Türker Karapınar'ın haberine göre, cinayetten kısa süre önce bir hükümlüyü eşi Gamze Bağlar ziyarete geldi. Daha önce de defalarca ziyarete gelen kadın, protez bacaklı olması nedeniyle X-ray’den geçerken şüphe yaratmadı. Kadın böylece iç çamaşırına sakladığı tabancayı cezaevi içine kadar getirdi. Silahı, aynı cezaevinde hükümlü olan kocasına ulaştıran kadın ziyaretin ardından cezaevinden ayrıldı.

Kamu vicdanının sesi oldum

Olay günü Gültekin Alan ile Adana Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreter vekili Ferhat Yüksel’in spora götürüldüğü, Yüksel’in infaz koruma memurunu oyaladığı, bu sırada Alan’ın Ahmet Suphi ile babası Necmettin Altındöken’in koğuşuna gittiği, seslenerek kapıya gelen Ahmet Suphi Altındöken’i ardından da arkasındaki babasına ateş ettiği belirlendi.

[Haber görseli]

Tutuklandılar

Katil zanlısı Gültekin Alan’a yardım ettiği ileri sürülen Ahmet Tekin Baykal, Ferhat Yüksel, Hacı Ahmet Özdoğan, Hüsamettin Bağlar ve eşi Gamze Bağlar, savcılıktaki sorgularının ardından “cinayet” ve “cinayete yardım ve yataklık” suçlarıyla sevk edildikleri mahkemece tutuklandılar.

Katilinin ölümünde 5 kişi açığa alındı...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken’in cezaevinde öldürülmesine ilişkin, “Bizim değerlendirmelerimize göre içeride görev yapan bir infaz koruma memurundan veya diğer bir çalışandan ancak destek alınarak yapılabilecek bir çalışma olduğunu değerlendiriyoruz. Silahın içeriye oradaki bir görevli tarafından sokulduğuna dair bulgulara rastlandı. 2 cezaevi müdürü ile 3 görevli de açığa alınmıştır. Cezaevine silahın içeriden yardım suretiyle sokulabilmiş olmasını savunmak mümkün değil. Bu güvenlik açısından bir zafiyet. İhmali, kastı olan kim varsa onlarla ilgili her türlü işlem yapılacak kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

[Haber görseli]


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler