Metropoll'ün sahibi Sencar MHP anketini açıkladı

MHP'de olay yaratacak Metropoll Nisan ayı anketini Özer Sencar açıkladı. Devlet Bahçeli kalırsa MHP baraj altı kalacak, Meral Akşener gelirse yüzde 20 oy alacak.

Yayınlanma: 19.04.2016 - 15:56
Abone Ol google-news
<video:518442>



Metropoll şirketinin sahibi Özer Sencar Nisan ayında yaptıkları ve henüz yayınlamadıkları MHP anketini açıkladı. Periscope yayınında Ruşen Çakır'a konuşan Özer Sencar verdiği rakamlarla MHP'de deprem etkisi yaratacak.

Özer Sencar'ın Metropoll araştırma şirketinin yaptığı Nisan ayı anketi henüz hiçbir yerde yayınlanmadı. İlk kez Ruşen Çakır'a anketi açan Özer Sencar çok iddialı rakamlar verdi.

MERAL AKŞENERLİ MHP'NİN OY ORANI


Özer Sencar'ın taze anket sonuçları Meral Akşener ile MHP'nin sürpriz başarılar elde edeceğini işaret ediyor. Özer Sencar anketten rakamda verdi ve şunları söyledi;

-"Meral Akşener MHP'nin başına geçerse oy veririz diyenler yüzde 20.9 ve yüzde 24 civarında da kararsız var. Yani bu daha yukarı bile tırmanabilir rakamdır. MHP'deki muhtemel potansiyel oy artışının kaynağı AK Parti, CHP ve pretoste edip sandığa gitmeyen seçmenden kaynaklanıyor. Ben yüzde 21'lik bir oyu hayali görmüyorum. Yüzde 20 net bir şekilde görünüyor. Eğer CHP yeterince başarılı olamaz ve MHP de aksine başarılı olursa ana muhalefet partisi yer değiştirebilir."

DEVLET BAHÇELİ MHP'NİN BAŞINDA KALIRSA

Özer Sencar'ın yaptığı son ankete göre Devlet Bahçeli MHP'nin başında kaldığı taktirde şoke eden bir sonuç alınabilir.

Baskın bir seçim ya da olası bir erken seçimde MHP oylarını yorumlayan Özer Sencar, "Devlet Bahçeli eğer partinin başında kalırsa beklenmedik bir baskın seçimde MHP'nin baraj altında kalma ihtimali çok yüksek" dedi.

MERAL AKŞENER YÜZDE 68 DEVLET BAHÇELİ YÜZDE 16

Metropoll anketinde genel seçmen ile MHP seçmenine partinin başında kimi görmek istersiniz sorusu da yöneltildi. Genel seçmenin yüzde 11'i Devlet Bahçeli ismini verirken yüzde 40'ı Meral Akşener'i istedi.

Peki MHP seçmeni ne diyor? Özer Sencar o rakamları da verdi. 1 Kasım seçimlerinde MHP'ye oy veren seçmenlerin yüzde 16'sı Devlet Bahçeli derken, yüzde 68 gibi çok yüksek bir bölümü Meral Akşener dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler