"Türkiye'de bir süredir laiklik yok"

TBMM Başkanı'nın açıklamalarının ardından alevlenen 'laiklik' tartışmalarını değerlendiren Komünist Parti Merkez Komite Üyesi Kemal Okuyan, Türkiye’nin bir süredir laik bir ülke olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 30.04.2016 - 09:53
Abone Ol google-news



Loud & Clear’da Brian Becker’a konuşan Okuyan, Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya’nın Hz. Muhammed’i resmeden Charlie Hebdo karikatürlerini yayımladıkları için 2 yıl hapis cezası almalarını da değerlendirdi. Gazetecilerin Türk halkının kutsal değerlerini aşağılamakla suçlandığını hatırlatan Okuyan, “Görseller hiçbir şeyi aşağılamıyordu, aksine teröre karşıydılar. Dini aşağılamakla ya da Türk mahkemelerinin ifadeleriyle ‘Türk halkının kutsal değerlerini’ aşağılayan hiçbir şey yoktu” diye konuştu.

Türkiye’nin normalde laik bir ülke olduğunu belirten Okuyan, “Son 15 yıldır AKP hükümeti sistematik olarak Türkiye’deki siyasi sistemi değiştirdi” dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Yeni anayasada laiklik olmamalıdır” şeklindeki ifadelerini hatırlatan Okuyan, “Türkiye’yi bir İslam devletine dönüştürmek yönündeki niyetini açık etti” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin 1923 yılından bu yana Ortadoğu’daki az sayıdaki laik ülkeden biri olduğunun altını çizen Türk siyasetçi, şöyle devam etti:

“Şimdi, AKP’yle 15 yıl geçirdikten sonra elimizde laiklik yok, çünkü eğitim sistemimiz İslamileştirildi, artık Türkiye’de devlet okulu yok. Hepsi dini okullara çevrildi. Laikliğin son kalesi anayasa ve şimdi de bu tartışma konuşu haline getirildi.”



Tamamını oku: http://tr.sputniknews.com/analiz/20160430/1022467267/turkiye-anayasa-laiklik-erdogan.html#ixzz47I40kM9g


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler