Polisin ‘gözaltı inadı’: 20 dakika yol ortasında eylemcinin üstünde bekledi

Mecidiyeköy'de 2 eylemci ile 3 sivil polis karşı karşıya geldi. Gözaltına alınan eylemciler yere yatırıldı. 2 polis bir eylemciye, 1 polis ise diğer eylemciye müdahalede bulundu. Polisler takviye ekip gelene kadar cadde ortasında eylemcilerin üzerinde dakikalarca beklediler.

Yayınlanma: 01.05.2016 - 13:11
Abone Ol google-news

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Taksim’e çıkmak isteyen gruplar gaz bombaları ve tazyikli suyla engellenirken, eylemcileri gözaltına alan polisler de takviye ekipler gelene kadar eylemcilerin üstüne yatarak bekledi.

Büyükdere Caddesi’ne saat 11.30’da gelen iki kişi pankart açarak slogan atmaya başladı. ‘Taksim 1 Mayıs alanıdır’ sloganları atan iki kişiye çevredeki üç sivil polis müdahale etti. Polisler pankartı almaya çalışırken, iki kişi kaçmak istedi.

Bir süre yaşanan kovalamacanın ardından eylemcileri yere yatıran polisler, takviye gelene kadar ‘çözüm’ü eylemcilerin üzerine yatmakta buldu. Eylemci ve polis akan trafiğin de ortasında kalmış oldu.

Bu garip bekleyiş, yaklaşık 20 dakika boyunca devam etti. Bu sırada eylemcilerin üzerinde bekleyen polislerden biri pankartın ipini kullanarak yerdeki eylemcinin ellerini bağladı. Eylemciler, 20 dakika sonra takviye gelen polislerle birlikte polis araçlarına bindirilerek gözaltına alındı.

231 kişi gözaltında

Beşiktaş ve Harbiye’de de Taksim’e gitmek isteyen gruplara müdahale edildi. İstanbul Valiliği, kentte 231 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler