Can Dündar'a silahlı saldırıda organize şüphesi: Üç gözaltı

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a dün İstanbul Adalet Sarayı önünde gerçekleştirilen silahlı saldırıyla ilgili 2 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanların, saldırıyı gerçekleştiren Murat Şahin'in, eylemini önceden anlattığı kişiler olduğu ileri sürüldü.

Yayınlanma: 07.05.2016 - 12:43
Abone Ol google-news

<video:529066>

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda Gazeteci Can Dündar'a silahlı saldırı gerçekleştiren Murat Şahin'in sorgusuna devam ediliyor. Dün gece olayla ilgili gözaltına alınan iki kişiden birinin olay yerinde gözcülük yaptığı diğerinin ise silah temin ettiği ileri sürüldü. Soruşturma kapsamında olayın organize bir saldırı olma ihtimalinin güçlendiği belirtildi. Şüpheli Murat Şahin, ilk yakalandığında olayı tek başına yaptığını kimsenin kendisine yardımcı olmadığını söylemişti.

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada Can Dündar'a silahlı saldırı yaptıktan sonra teslim olan Murat Şahin, ardından bu kişiyle irtibatlı olduğu tespit edilen iki kişi daha gözaltına alınmıştı. Savcılıktan ek gözetim izni alınan şüphelilerle ilgili polis soruşturması çok yönlü sürüyor. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin Murat Şahin'in arkadaşı olduğu ve olayın olduğu saatte Çağlayan meydanında dolaştığı tespit edildiği öğrenildi. Bu kişinin Murat Şahin'e gözcülük yapmış olabileceği ileri sürüldü. Diğer kişinin ise olayda kullanılan silahı Murat Şahin'e temin ettiği iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi. Bu iki kişinin ilk sorgularında suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Gözcülük yaptığı iddia edilen kişinin tamamen tesadüfi olarak olay anında Çağlayan meydanında bulunduğunu, diğerinin ise Can Dündar'a saldırı yapılacağını bilmediğini söylediği belirtildi.

Polis, bu kişilerin ortaya çıkarılmasıyla güçlenen, 'organize saldırı' ihtimali üzerinde duruyor. Şüpheli Murat Şahin ilk yakalandığında olayı tek başına Can Dündar'a kızdığı için yaptığını, kimsenin kendisine yardım etmediğini söylemişti. Gözaltındaki şüphelilerin cep telefonu kayıtlarının ve kimlerle bağlantılı olduğuklarının araştırıldığı önümüzdeki saatlerde yeni gözaltıların olabileceği belirtildi.

 

 

 

 


 

Can Dündar: İki saatte iki suikast yaşadık

Erdem Gül: İşte bu yüzden bu haberleri yaptık

İşte saldırganın Can Dündar'a ateş ettiği an... Silah kafa hizasında!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler