Valinin 'homofobi'si tuttu

Valilikten "Homofobi Karşıtı" gösteriye "toplumsal duyarlılık" yasağı

Yayınlanma: 20.05.2016 - 10:45
Abone Ol google-news

Ankara Valiliği, Kaos GL Derneği'nin her yıl düzenlediği "Homofobi Karşıtı" gösterisine "bir takım toplumsal duyarlılıkları olan kesimlerin tepki göstereceği" gerekçesiyle izin vermedi.

Böylece gösterilere getirilen yasaklara "toplumsal duyarlılık" kriteri de eklenmiş oldu. Hukukçular bu kritere göre yasak getirilmesinin farklı görüşlerin ifade edilmesinin devlet tarafından engellenmesi anlamına geldiği uyarısında bulundu.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar tarafından düzenleme kuruluna gönderilen yazıda Hayriye Kara başkanlığında oluşturulan 7 kişilik düzehnleme kurulunun Valiliğe başvurarak 22 Mayıs 2016 Pazar günü saat 15.00 - 18.00 saatleri arasında Kurtuluş Kavşak'tan Kolej Meydanı'na kadar yürüyerek "Homofobi Karşıtı" adı altında toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek istendiği belirtildi. Yazıda Ankara İl Emniyet Müdürlüğünden alınan 17 Mayıs 2016 tarihli yazıda "Kolej Meydanı'nda düzenlenmesi planlanan açık hava toplantısının, bir takım toplumsal duyarlılıklar nedeniyle toplantıya katılacak olan grup ve şahıslara yönelik olarak bazı kesimler tarafından tepki gösterilebileceği ve provokasyonlara neden olabileceğinin bildirildiği" belirtildi.

Valilik yazısında bu nedenle İl İdaresi Kanunu ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na göre "Homofobi Karşıtı" gösterinin düzenlenmesinin uygun görülmediği ifade edildi. Kaos GL Derneği ise valiliğin yasaklama kararına karşı idare mahkemesine dava açacağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler