PKK çikildiğini açıkladı... Nusaybin'de 42 kişi teslim oldu

YPS, “AKP devletinin şehri daha fazla yakıp yıkma faaliyetini sürdürme gerekçesi ortadan kaldırılmıştır” dedi. Ardından beyaz bayrak ve yanlarında 1 yaralıyla 10’u kadın 42 kişi teslim oldu.

Yayınlanma: 27.05.2016 - 05:21
Abone Ol google-news

PKK’nin şehir yapılanması YPS (Sivil Savunma Birlikleri), operasyonların 14 Mart’tan bu yana sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesinden sivillerin can güvenliği için çekildiğini açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, “Şu anda Nusaybin şehrinde herhangi bir silahlı birimimiz kalmamıştır. Bu durumda AKP devletinin şehri daha fazla yakıp yıkma faaliyetini sürdürme gerekçesi de ortadan kaldırılmıştır. Bu saatten itibaren Türk devlet güçlerinin Nusaybin’de sıkacağı her mermi, silahsız-sivil insanlara sıkılmış olacaktır. Bununla birlikte Alika (Tunç) Mahallesi’nde kalan sivil analar ve çocuklar vardır. Onlarla birlikte yerel ve sivil gençlerden bazı yaralılar da bulunmaktadır. Silahsız olarak bulunan bu insanların yaşamı şu anda tehlike altındadır” denildi.

Foto galeri - Nusaybin'de 42 kişi böyle teslim oldu

Açıklamanın ardından Fırat ve Yenişehir mahallelerinde dün öğle saatlerinde beyaz bayrak ve yanlarında 1 yaralıyla 10’u kadın 42 kişi teslim oldu. Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Saat 13.30 sıralarında 42 terörist daha güvenlik kuvvetlerimize teslim olmuş, teslim olan teröristlerle ilgili adli süreç takip edilmektedir. Nusaybin’de sivillerin hedef alındığı, yaşlı, kadın ve çocukların operasyon bölgesinde mahsur kaldığı ve sivil yaralıların olduğu yönündeki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Terör örgütü mensuplarının, Nusaybin ilçesinden çekildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Son 24 saat içerisinde Nusaybin ilçesinde güvenlik kuvvetlerimize yönelik 4 EYP saldırısı, 2 el bombalı saldırı, 2 ateşli silah saldırısı ve 1 roketatarlı saldırı gerçekleştirilmiş, bu saldırılarda 2 personelimiz şehit olmuş, 6 personelimiz ise yaralanmıştır. İlçenin farklı mahallelerinde silahlı bölücü terör örgütü mensuplarıyla temas yer yer devam etmektedir” denildi.

Pervin Buldan: Siviller

HDP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Nusaybin’deki bir mahallede 36 sivil tahliye edildi ancak başka evlerde de tahliye edilmeyi bekleyen çocuk ve kadınlar var” dedi. HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de “Mahsur sivillerin çıkışını ‘PKK’liler teslim oldu’ diye haber yapmak sivilleri hedef göstermektir ve ‘PKK halktır’ demektir” mesajını paylaştı.

‘Nusaybin Cizre olmasın’

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde konuşan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, “Şu an Nusaybin’de Tunç mahallesinde yaşlılardan, gençlerden, çocuklardan oluşan bir sivil grup mahsur. Yeni bir Cizre katliamının yaşanmaması için çağrı yapıyorum” dedi.

İHD: 20 bin sivil yardım bekliyor

İnsan Hakları Derneği, Nusaybin’de 20 bin sivilin yardım beklediğini belirtti. Açıklamada Yasemin Erkol adlı bir kişinin kendilerine “Tunç mahallesinde yıkılmış bir binanın bodrumunda 35 kişiyle mahsur kaldıklarını aktardı” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler