Figen Yüksekdağ'dan Nusaybin açıklaması

Figen Yüksekdağ, "Nusaybin'de katledilen her bir sivilin sorumlusu BM İnsani Zirvesi'ndeki bildiriye dahi imza atamayan AKP-Saray iktidarıdır" dedi. Bitlis'te konuşma yapan Selahattin Demirtaş ise Bitlis'te yaptığı konuşmada "Pek kitap okumaz ama, belli ki Hitler'in kitabını okumuş. Diyor ya, "Biz Hz Peygamber'in yolundayız" yalan. O Hitler'in yolunda" dedi.

Yayınlanma: 27.05.2016 - 14:23
Abone Ol google-news

Partisinin Ağrı Doğubeyazıt'taki programı çerçevesinde halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Nusaybin'deki olaylar hakkında açıklamada bulundu. Nusaybin'de sivillerin öldürüldüğünü söyleyen Yüksekdağ "Katledilen her bir sivilin sorumlusu BM İnsani Zirvesi'ndeki bildiriye dahi imza atamayan AKP-Saray iktidarıdır" dedi.

Yüksekdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bugünün ana muhalefet partisi de HDP'dir. Yakın geleceğin demokratik iktidar alternatifi de HDP'dir.

Şimdiye dek dokunulmazlıklar değil, halklarımızın cesareti ve savunduğumuz haklı davanın meşruiyeti bizim tek güvencemiz oldu.

AKP-Saray iktidarı onca ülkeyi toplayarak BM İnsani Zirvesi'nde şov yapmayı biliyor ama insan hakları bildirgesine imza atmıyor.

Sivil halkın güvenliğini sağlayan bildirgeye imza atmayan devlet, tüm dünyanın gözü önünde "Sivil katliamı yapacağım" dedi.

Nusaybin'de katledilen her bir sivilin sorumlusu BM İnsani Zirvesi'ndeki bildiriye dahi imza atamayan AKP-Saray iktidarıdır.

DEMİRTAŞ: O HİTLERİN YOLUNDA

Bitlis'te yurttaşlarla bir araya gelen HDP Eş Gnel Başkan Selahattin Demirtaş, burada yaptığı konuşmada "Pek kitap okumaz ama, belli ki Hitler'in kitabını okumuş. Diyor ya, "Biz Hz Peygamber'in yolundayız" yalan. O Hitler'in yolunda" dedi. 

Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

"Artık Kürt yoktur demiyoruz" diyorlar. Bu kadar mücadeleden sonra zaten Kürt yoktur deseniz sizi tımarhaneye koyarlar.

Saray'daki "Biz yaratılanı yaradan ötürü severiz" diyor ya, en büyük yalanı bu. Kökü yalan, kökü. Bunların varlığı yalan üstüne.

Pek kitap okumaz ama, belli ki Hitler'in kitabını okumuş. Diyor ya, "Biz Hz Peygamber'in yolundayız" yalan. O Hitler'in yolunda.





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon