Ayak üstü dolandırdılar

İstanbul Sancaktepe'de evine gitmekte olan Muhammet Zarif, yanına gelen iki kişi tarafından dolandırıldı. Şüphelilerden birisi turist rolü yaptı, diğeri öğretmen. Şüpheliler, külçe altın görünümlü çakmakları 60 yaşındaki Zarif'e 6 bin TL'ye sattılar. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Yayınlanma: 01.06.2016 - 16:28
Abone Ol google-news
<video:543908>


Olay, Kemal Türker Mahallesi Atatürk Caddesi'nde dün sabah 09.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre 60 yaşındaki esnaf Muhammet Zarif, iş yerinden 6 bin TL ile ayrılarak evinin yolunu tuttu. Caddede ilerlerken Rusça konuşan bir kişi Zarif'e seslendi. Zarif, bir süre dinlediği turiste yanıt vermekte güçlük çekerken, o esnada yoldan geçer gibi yapan başka bir kişi kendisini öğretmen olarak tanıttı ve ikilinin yanına geldi.



BİRİ TURİST DİĞERİ ÖĞRETMEN ROLÜ YAPTI

Turist gibi davranan kişiyle Rusça konuşan sözde öğretmen, Zarif'e adamın altın bozdurmak istediğini, bir adrese gitmeye çalıştığını aktardı. Ardından öğretmen olduğunu söyleyen kişi, 3 bin lira vererek turist gibi davranan dolandırıcıdan 3 külçe altın aldı.

Öğretmen olduğunu söyleyen şüpheli, daha sonra Muhammet Zarif'e yanında para olup olmadığını sordu. Zarif'in yanında 6 bin lira olduğunu öğrenen şüpheli, 4 tane külçe altın da onun almasını, evden para getirip ondan altınları alacağını söyledi.

PARAYI ALIP ORTADAN KAYBOLDULAR

4 külçe altını alan Zarif, kendisini öğretmen olarak tanıtan şüphelinin parayı getirmesi için beklemeye başladı. Parayı alan diğer şüpheli, ise park halinde duran otomobile binerek olay yerinden uzaklaştı.

DOLANDIRILDIĞINI 15 DAKİKA SONRA ANLADI

Bir süre bekleyen esnaf Muhammet Zarif, kimse gelmeyince dikkat çekmemek için kontrol bile etmeden cebine koyduğu külçe altınlara baktı. Kendisine verilen külçe altınların çakmak olduğunu gören Zarif, dolandırıldığını anladı. Hemen polisi arayan adam, ifade verdi. Olay yerinde inceleme yapan polis, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

KAMERALARA YAKALANDILAR

Muhammet Zarif'i dolandıran iki kişi güvenlik kameraları tarafından görüntülendiler. Kaldırımın kenarına aracı park ederek içerisinden inen iki kişi sırayla caddede yürüyen Zarif'in yanına geliyor. Görüntüden çıkan adamlardan birisinin bir süre sonra hızla gelerek arabaya binip olay yerinden uzaklaştığı görülüyor. Kısa bir süre sonra görüntülere yansıyan Muhammet Zarif, caddede bir sağa bir sola koşuyor ancak kimseyi bulamıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler