Bomba ses kaydı: Seçim için savaş planı

30 Mart'taki seçime az bir süre kala Türkiye ile Suriye arasında gerilen ipler, savaş ihtimalinin kamuoyunda yüksek sesle konuşulur hale gelmesine neden oldu. İnternete sızdırılan Suriye ilgili son ses kaydı ise bomba etkisi yaratacak cinsten.

Yayınlanma: 27.03.2014 - 12:45
Abone Ol google-news

Seçime sayılı günler kala internete ses kayıtları sızdırılmaya devam ediyor. YouTube'a 'secim gudumu' isimli bir hesapla yüklenen son ses kaydında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ferdidun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'e ait olduğu öne sürülen dört ses, Suriye'ye ilişkin konuşuyor.

'Ortam dinlemesi' olduğu iddia edilen ses kaydında Ahmet Davutoğlu'nun "'Başbakan, bu (Süleyman Şah Türbesi) bir imkan gibi değerlendirilmeli bu konjoktürde' dedi" ifadelerini kullandığı belirtiliyor. Ses kaydında Hakan Fidan'a ait olduğu öne sürülen sesin ise "Gerekirse Suriye'ye dört adam gönderirim. Türkiye'ye 8 füze attırığ savaş gerekçesi üretirim, Süleyman Şah Türbesine'de saldırtırız" dediği iddia ediliyor. Feridun Sinirlioğlu'nun "Ulusal güvenliğimiz son derece pespaye ucuz bir iç politika malzemesi haline geldi" dediği iddia edilen ses kaydında, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in "Direk savaş sebebi yani yapacağımız iş direk savaş sebebi" dediği öne sürülüyor.

Davutoğlu'ndan uluslararası ısrarı

Hakan Fidan'ın 'Neden illa Süleyman Şah Türbesi ısrarı?' sorusuna Ahmet Davutoğlu, gerekçenin uluslararası kamuoyunda da kabul görmesi gerektiğini söylediği iddia ediliyor. Davutoğlu, "Amerikan Dışişleri Bakanı Kerry'e sağlam bir gerekçe haricinde sert tedbir alalım diyemeyiz, Kerry bana şunu söyledi; 'Siz kararınızıvurma konusunda kararınızı verdiniz mi?' diye sordu" hatırlatmasını yaptığı ileri sürülüyor.

SES KAYITLARINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN -1


 SES KAYITLARINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ -2

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler