PKK hangi partilere ittifak önerdi?

PKK'nin Kandil'deki liderlerinden Mustafa Karasu, "Türkiye’de seçimlerle mevcut faşist iktidarı geriletmek mümkün değildir" dedi.

Yayınlanma: 13.07.2016 - 22:14
Abone Ol google-news

PKK'nin Kandil'deki liderlerinden Mustafa Karasu, "Türkiye’de seçimlerle mevcut faşist iktidarı geriletmek mümkün değildir" dedi ve "CHP içindeki demokratik eğilimlere, ÖDP, EMEP, SDP ve başka siyasal partilere, antikapitalist Müslümanlara ve Alevilere, gerçekten demokratik Türkiye isteyen aydınlar dahil tüm demokrasi kesimlerine" demokrasi bloğu önerdi.

Örgütün Avrupa'daki yayın organı Yeni Özgür Politika gazetesine yazan Karasu, "demokrasi bloku bu süreçte oluşturulmayacak da ne zaman oluşturulacaktır? Bu soruyu her demokratın, her devrimcinin kendisine sorması gerekmektedir. Türkiye’de seçimlerle mevcut faşist iktidarı geriletmek mümkün değildir" dedikten sonra formül olarak şunu önerdi:

"Demokrasi bloku oluşturmada katı olmamak gerekir. Şu anda AKP faşizmi ve onun müttefiklerinin yenilgiye uğratılarak başarısız kılınması temel görevdir. Kürt Halk Önderi mevcut durumda esnek yaklaşımlarıyla kesinlikle bir demokrasi blokunun oluşturulmasını sağlardı. CHP içindeki demokratik eğilimlere, ÖDP, EMEP, SDP ve başka siyasal partilere, antikapitalist Müslümanlara ve Alevilere, gerçekten demokratik Türkiye isteyen aydınlar dahil tüm demokrasi kesimlerine seslenerek 'asgari bir demokratik programı siz hazırlayın, biz de bunun etrafında sizlerle birlikte demokrasi mücadelesini yürütelim' derdi. Çünkü Türkiye’de hak, adalet, vicdan ölçüleri olan herkes asgari demokratik programın ne olduğunu bilir ve ortaya koyar. Böyle bir programda hiç kimse kendi özgür ve demokrasi programının olmasını bekleyemez. Kaldı ki ortak mücadele içinde her güç birbirini daha iyi tanır, önyargılar aşılır, bu da ortak mücadeleyi daha da güçlendirir. Gerçekten de Türkiye’de demokratik siyasal güçlerin, devrimci siyasal güçlerin birbirine karşı önyargıları çok fazladır."

(Kaynak: Odatv)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler