PKK'den darbe açıklaması ve "çözüm" çağrısı

15 Haziran darbe girişimine ilişkin açıklama yapan PKK, her türlü darbeye karşı olduklarını belirterek "Artık darbenin olmadığı ve tüm sorunların demokratik siyasal yollarla çözüldüğü bir demokratik Türkiye yaratma mücadelesi acil hale gelmiştir" çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 22.07.2016 - 11:10
Abone Ol google-news

PKK Yürütme Komitesi, 15 Haziran darbe girişimine ilişkin açıklama yaparak her türlü darbe girişimine karşı olduklarını ve OHAL uygulamasına karşı olduklarını belirterek, "tüm demokrasi güçlerini ortak bir progam etrafından demokrasi bloku oluşturma ve adım atma" çağırısında bulundu.

Örgütün Avrupa'da bulunan yayın organı Yeni Özgür Politika'da yayımlanan açıklamada darbe girişiminin nedeninin "Ordu içindeki bir kesimin bu savaşla birlikte diğer iktidar bloklarına karşı konumunun güçlendiğini görünce 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunması" olarak gösterildi.

"ÇÖZÜM" ÇAĞRISI

Darbenin her türlüsüne karşı olduklarını belirten PKK Yürütme Komitesi, çözüm için siyasal yollara işaret ederek "Artık darbenin olmadığı ve tüm sorunların demokratik siyasal yollarla çözüldüğü bir demokratik Türkiye yaratma mücadelesi acil hale gelmiştir. Türkiye’nin tüm sorunlarını çözecek toplumcu radikal bir demokratik hamleye, sisteme ihtiyaç vardır" çağrısı yaptı. PKK olarak bu konuda sorumluluk almaya 'hazır' olduklarını belirten örgüt "Her türlü darbeye karşı tutum alıp mücadele ettiğimiz gibi OHAL ile baskı ve zulmü artıran ve darbe zeminini süreklileştiren politika ve uygulamalara karşı da mücadele edeceğimizi bir daha vurguluyoruz" açıklamasını yaptı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler