Ağrı'da 15. kez sayım, Üsküdar'da hemen ret

Ağrı İl Seçim Kurulu, Ağrı Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği seçimine ilişkin kullanılan tüm oy pusulalarının yeniden sayılmasına karar verdi. Ancak, İlçe Seçim Kurulu Üsküdar'daki oy sayımına ilişkin itirazları reddetti.

Yayınlanma: 04.04.2014 - 11:25
Abone Ol google-news

Hamdi Vural başkanlığında toplanan İl Seçim Kurulu, AKP'nin yaptığı itiraz üzerine merkez ilçedeki tüm sandıklarda yeniden sayım yapılmasını oy birliği ile kararlaştırdı. Merkez ilçedeki Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği için kullanılan oyların yeniden sayılmasını kararlaştıran İl Seçim Kurulu kararına göre, merkez ilçedeki 196 sandıktaki Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliğine ilişkin tüm oyların yeniden sayılmasına bugün hemen başlanacak. Ağrı'da BDP adayı Sırrı Sakık 20 bin 600, AKP adayı Hasan Arslan ise 20 bin 590 oy almıştı.

 

İlçe Seçim Kurulu Üsküdar'daki oy sayımlarına ilişkin itirazları reddetti 

İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin Üsküdar'daki oy sayımlarına ilişkin itirazlarını reddetti. Üsküdar'da CHP'nin yaptığı seçim itirazlarına 2. ve 3. Bölge ilçe seçim kurullarından da ret geldi. Dün de 1. Bölge seçim kurulu CHP'nin 'usulsüzluk' iddiasıyla yaptığı itirazı reddetmişti.

Üsküdar CHP adayı İhsan Özkes, 2. ve 3. Bölge İlçe seçim kurulunun seçimde 'usulsüzlük' yapıldığına ilişkin itirazına, red kararı verildiğini söyledi. Özkes, Üsküdar'da 3 seçim bölgesinde de red kararı aldıklarını belirterek "Üsküdar'ın 2. ve 3. İlçe seçim kurullarının yaptığı retlere ilişkin İstanbul İl seçim kuruluna itirazımızı muhtemelen yarın yapacağız. Sandıkta aldığımız seçimi masada kaybetmek istemiyoruz" dedi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler