Öksüz’ü özel ekip arıyor

Gülen Cemaati yapılanmasının “hava kuvvetleri imamı” Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz her yerde aranıyor.

Yayınlanma: 10.08.2016 - 06:52
Abone Ol google-news

Öksüz’ün yakalanması için Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nde 10 kişilik özel ekip kuruldu. Ekipler, Akıncılar Üssü’nde gözaltına alınan Öksüz’ün serbest kaldıktan sonra Esenboğa’dan Sabiha Gökçen Havaalanı’na geldiğini, otoparkta bulunan otomobilini aldıktan sonra 19 Temmuz saat 03.00’da Akyazı TEM Otoyolu gişelerinden geçtiğini güvenlik kameralarından tespit etti. Öksüz’ün otomobili Akyazı’da kayınpederinin evinin garajında bulunurken, Öksüz’ün yurtdışına kaçmış olabileceği değerlendiriliyor. Öksüz’ün son olarak 11 Temmuz’da eşi ve iki çocuğu ile birlikte ABD’ye gittiği, 13 Temmuz’da Türkiye’ye tek başına döndüğü belirlendi.

Polis Öksüz’ü 1 yıldır biliyordu

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Oda TV’de yazdığı yazıda Adil Öksüz’le ilgili çok önemli bir belgeyi açıkladı. Belgeye göre; paralel yapı soruşturması kapsamında 14 Ocak 2015’te sorgulanan Ç.A, Adil Öksüz’ün Hava Kuvvetleri’nden sorumlu imam olduğunu ve Fethullah Gülen’den doğrudan darbe emirlerini getiren isim olduğu ifadesinde anlatıyor. Öksüz’ün bir yıldır bilinmesine karşın serbest bırakılmasına tepki gösteren Avcı, “Adil Öksüz her şeyi ile biliniyordu. Emniyetin bu kişiyi bırakmaması gerekiyordu. Aylar önce bu kişiyi izlemesi, irtibatlarını darbe olmadan ortaya çıkarması gerekiyordu, bunun yapılmamasının akılla, mantıkla izahı yok” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler