Doğu ve Güneydoğu'da önemli isimlerden PKK'ye çağrı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyen, avukat, işadamlarının da aralarında bulunduğu 61 kişi, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla, PKK'ye, 'şiddet yöntemlerinden vazgeçmesi ve eylemlerine son vermesi' çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 23.08.2016 - 13:12
Abone Ol google-news
 
Aralarında, Türk Girişim ve İş Dünyası Kongederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadoğlu, Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, Şırnak Barosu Başkanı Nurşirevan Elçi, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Alican Ebedinoğlu, işadamı Raif Türk, ANAP hükümetinin GAP'tan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Salih Yıldırım, Doğu Güneydoğu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, Diyarbakır Sur İlçesi'ndeki Dört Ayaklı Minare yakınında yaptığı basın açıklamasından sonra silahlı saldırı sonucu öldürülen Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'nin yanı sıra, avukat, işadamı, kanaat önderi ve siyasetçilerden oluşan 61 kişi, ortak basın açıklaması yaparak, terör örgütü PKK'ye şiddet yöntemlerinden vazgeçmesi çağrısında bulundu.

15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinin, demokratik siyasi zeminin inşaası için büyük fırsat olarak görüldüğü belirtilen yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Son günlerde peş peşe gelen bombalama eylemleri toplumu derinden sarsıyor, hepimizi üzüntüye sevk ediyor ve aynı zamanda endişeye kapılmamıza neden oluyor. Çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan bu eylemleri kınıyoruz. Her bombalama eylemi demokratik siyaset alanlarını daraltıyor. Her ölüm bizi çözümden biraz daha uzaklaştırıyor. Şiddeti, bir bütün olarak, reddediyoruz. Bu bağlamda PKK'yı şiddet yöntemlerini terk etmeye ve şiddet eylemlerine bir an önce son vermeye çağırıyoruz. Hepimizi rahatlatacak olan sivil siyaset sahasının genişletilmesidir. 15 Temmuz'daki meş'um darbe girişiminin püskürtülmesini, demokratik siyasi zeminin inşası için büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Bu çerçevede başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Başbakan'ı, muhalefet liderlerini, Meclis'i ve sorumluluk sahibi her kişi ve kurumu Kürt meselesinin çözümü için diyalog ve işbirliğini ilerletecek adımlar atmaya davet ediyoruz. Bizler aşağıda imzası bulunanlar; Toplumsal uzlaşmayı pekiştirmeyi, demokratik ölçütleri yukarıya taşımayı ve sorunları barış içinde çözmeyi hedefleyen bütün çabalara destek olmaya ve her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
Açıklamaya imza atanların isimleri ise şöyle:

"Abdulbaki Erdoğmuş, Abdullah Alakuş, Abdurrahim Ay, Ahmet Güneştekin, Ahmet Özmen, Ahmet Sayar, Ahmet Sevim, Alaattin Epözdemir, Ali Artuk, Alican Ebedinoğlu, Bayram Ayaz, Bedrettin Karaboğa, Çelebi Araz, Ekrem Bilek, Emin Aktar, Filiz Bedirhanoğlu, Engin Yeşil, Enis Gül, Erkan Azizoğlu, Fazıl Hüsnü Erdem, Fehim Işık, Ferda Cemiloğlu, Feridun Taş, Heşyar Haşimoğlu, Hikmet Delebe, Hüseyin Kalkan, İbrahim Şahin, Rauf Çiçek, Kemal Bilim, Mehmet Cemal Acar, Mehmet Kaya, Mehmet Vural, Mesut Öztürk, Mesut Yeğen, Murat Timur, Mücahit Bilici, Naif Bezvan, Nasır Duyan, Nazım Ekinci, Necdet İpekyüz, Necdet Takva, Nuşirevan Elçi, Osman Geliş, Raif Türk, Reyhan Aktar, Rojbin Tugan, Sabahattin Korkmaz, Salih Yıldırım, Savaş Tanış, Selahattin Çoban, Serdar Işık, Seyfettin Kızılkan, Süleyman Çağlı, Şah İsmail Bedirhanoğlu, Talat İnanç, Tarık Ziya Ekinci, Tarkan Kadoğlu, Türkan Elçi, Vahap Çoşkun, Zeki Tutal, Zozan Özgökçe."

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler