51 ile 51 özel engelli minibüsü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 51 asansörlü minibüsü engelli vatandaşların hizmetine sundu. Törenle teslim edilen minibüsler, engellilerin ulaşımı için 24 saat görev yapacak.

Yayınlanma: 25.08.2016 - 11:40
Abone Ol google-news

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde 51 ile gönderilen özel engelli minibüsler, sağlıktan eğitime birçok hizmetin daha hızlı yapılmasını sağlayacak. Araçları kullanacak şoförlere törenle anahtarlarını teslim eden Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’ın illerden gelen talepleri karşılama noktasında kendilerine büyük destek verdiğini ifade etti. Çitçi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu yetkilileri, illerimizdeki erişilebilirlik çalışmalarını yürütürken çok defa ulaşımla ilgili sıkıntılar olduğunu tespit ettiler. Bakanlık olarak, asansör donanımları ile engelsiz olarak tasarlanan bu minibüslerle engellilerimizin ulaşım ihtiyacına derman olmayı, erişilebilirlik çalışmalarının daha hızlı bir şekilde yürütülmesini amaçladık. Bu araçlar sürekli bir şekilde illerimizdeki engelli vatandaşlarımıza hizmet edecek ve birçok işi kolaylaştıracak.”

Öte yandan, araçların engelsiz bir ulaşım hizmetine uygun standartlara uygun bir şekilde lift donanımlarının sağlanması süreci Türk Standartları Enstitüsü ile koordineli olarak yürütüldü. Araç şoförleri, aracın kullanımıyla ilgili eğitimden geçirildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler