TBMM Başkanı: Che denen eşkıya benim gencimin yakasında, göğsünde olamaz

TBMM Başkanı Kahraman, hayatını sömürüye karşı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine adayan devrimci Che Guevara için “Eşkıya, benim gencimin göğsünde olamaz” dedi.

Yayınlanma: 28.08.2016 - 21:53
Abone Ol google-news

<video:592278>

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Che Guevara’nın resimlerinin Türk gençlerinin tişörtlerinde olmaması gerektiğini savunarak, “Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya’da, Küba’da, Güney Amerika’da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz” dedi.

'Laiklik olmamalıdır' diyen İsmail Kahraman, 'Kanlı Pazar'ın sorumlularından biriydi

CHP'li Çam: Kahraman, Küba’yı genelev işletmesine dönüştüren Batista’nın fotoğrafını taşıyabilir

Daha öce “Laiklik anayasada yer almamalı” diyen Meclis Başkanı Kahraman, Rize’de ilk kez gerçekleştirilen Fetih Kutlaması’nda, şanlı bir maziye ve fatihlere sahip bir nesil olduklarını ve bunu bilmek zorunda olduklarını anlatırken, Kadıköy’de Che Guevara tişörtü giyen Liseli Devrimci Gençlik üyelerini gördüğünü söyledi. “Benim kendi tarihim ve insanlarım var, onlarla övüneceğim” diyen Kahraman, şöyle konuştu:

‘Yakasında olamaz’

“Che Guevara 39 yaşında öldürülen, kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik, bir gerilla. Bolivya, Küba, Arjantin ve Güney Amerika’da faaliyette bulunan bir eşkıya, benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz, olmamalı. Benimle bağı yok. Köküm, tarihim bir değil. Benim kendi insanlarım var. Onlarla övüneceğiz. Garip. Fatih’i dünya tanıyor da Türkiye tanımayacak. Fatih Sultan Mehmet Han, Osmanlı Padişahları içerisinde en büyük askerdir. Fatih’ler, Yavuz’lar, Kanuni’ler, Abdülhamit’ler dururken benim genç liselim göğsüne Che yazacak. Bu olmaz. Anlatmazsanız tarihi sevdirmezseniz.”

Kahraman’a büyük tepki

Kahraman’ın Che Guevara için yaptığı ‘eşkıya’ benzetmesi sosyal medya kullanıcıları sert tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba twitter hesabında Kahraman’a “Eşkiya sensin” diye tepki gösterirken CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, tepkisini Che Guavera’nın “Yoksula gülmedim, zenginliğe özenmedim, faşitleri sevmedim, ezilenleri dövmedim, ben devrimci doğdum, devrimci öleceğim” sözlerini paylaşırken dile getirdi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Dikkat et!!! Tarih Che’ye eşkıya diyenleri çoktan lanetledi”, HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Eşkıya yol kesendir. Che ‘eşkıya’ ise kimin yolunu kestiği bellidir, yolu kesilen diktatöre sempatisi nedeniyle mi rahatsız?”, HDP Mersin Miletvekili Ertuğrul Kürkçü ise “Sen Topal Osman’la öğün, Kayıkçı Kahyası Yahya’yla... O yakışır!” tweetleriyle eşkıya benzetmesine yanıt verdi.

Kanlı Pazar’da rolü var

Che Guavera’ya ‘eşkıya’ diye TBMM Başkanı Kahraman, 1969 yılında İstanbul Taksim Meydanı’nhda solcu öğrencilere saldırarak 2 kişinin ölümü 100’den fazla kişinin yaralanmasına yol açan ve tarihe “Kanlı Pazar” olarak geçen olayı gerçekleştiren Milli Türk Talebe Birliği’nin (MTTB) genel başkanlığını yapıyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler