10 evde yas bayrağı

Şırnak ve Mardin’in Derik ilçesinde şehit olan askerler törenlerle memleketlerine gönderildi.

Yayınlanma: 27.09.2016 - 20:17
Abone Ol google-news

Şırnak’ta önceki gün yol kontrol noktasına düzenlenen saldırıda şehit olan 6 asker için Şırnak 23. Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen uğurlama törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler, Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve askeri erkân katıldı. Törenin ardından şehitler Jandarma Astsubay Çavuş Yunus Çiçek’in cenazesi (22) Afyonkarahisar’a, Jandarma Uzman Çavuşlar Mehmet Alda’nın (23) cenazesi Kayseri’ye, Süleyman Güneri’nin (23) cenazesi Aydın’a, Tolga Özdinç’in (26) cenazesi Adana’ya, Hüseyin Tosun’un (24) cenazesi İstanbul’a, Jandarma Uzman Onbaşı Burak Perçin’in (22) cenazesi ise Samsun’a gönderildi. Mardin’in Derik ilçesinde bombalı saldırıda şehit olan 4 askerden 3’ü için Mardin Selen Kışlası’nda tören düzenlendi. Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaşı’nın cenazesi Çorum’a, Jandarma Uzman Çavuş Sedat Yıldız’ın cenazesi Osmaniye’ye ve Jandarma Uzman Çavuş Enes Kaya’nın cenazesi Konya’ya gönderildi. Diyarbakır’da sevk edildiği hastanede şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Alparslan da Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından memleketi Adana’nın Kozan ilçesine uğurlandı. 28 yaşındaki Uzman Çavuş Mustafa Alpaslan için düzenlenen törende 8 Ekim’de evlenmeyi planladığı nişanlısı Yasemin Avan, “Hani bana söz vermiştin aşkımh hiç ayrılmayacaktın” diye gözyaşı döktü.

Nişanlısı parkasını giydi

Şırnak’ta şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Alda’nın Kayseri’nin Melikgazi ilçesindeki cenaze töreninde babası Ömer, oğlunun asker kıyafetli portre fotoğrafını okşadı. Nişanlısı Aslı Alda, şehidin parkasını giydiği törende nişan yüzüğüne dokundu. Alda’nın “Geldim, Mehmedim sana geldim. Biliyorum beni çok seviyorsun ve o tabutun içinde duyuyorsun. Bak, tüm sevdiklerinle buradayız” diyerek ağıtlar yaktı.

Şırnak’ta şehit olan 23 yaşındaki Uzman Onbaşı Burak Perçin’in cenazesini karşılayan annesi Selime Perçin, “Güzel oğlum, ben seni böyle mi görecektim” diyerek ağıt yaktı. Aynı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Hüseyin Tosun’un İstanbul’da yaşayan annesi Emine Tosun “Yanıyoruz. Benim evladımın kanını yerde bırakmasınlar Devlette bir şey yapsın buna artık. Bugün benim evladım, yarın başkasının evladı, bir bir gidiyor” dedi.

Konser ve festivaller iptal

Mardin ve Şırnak’tan gelen 10 şehit haberinin ardından sanatçı Neşet Ertaş adına Kırşehir’de düzenlenecek olan halk konseri ve Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Yöreler Renkler Festivali’nin 2. günündeki gösteriler iptal edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler