IŞİD'in attığı roket Kilis'e düştü: 1 yaralı

Suriye'nin terör örgütü IŞİD denetimindeki bölgesindeki mevziden ateşlenen Katyuşa roketatar mermisi, Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde boş araziye düştü. Roketin düştüğü arazinin yakınında bulunan Suriyeli 18 yaşındaki kız hafif yaralandı.

Yayınlanma: 26.10.2016 - 14:17
Abone Ol google-news



Olay, saat 13.30 sıralarında ilçenin Ağyüz Mahallesi'nde meydana geldi. Suriye'nin IŞİD denetimindeki bölgeden ateşlendiği belirlenen Katyuşa roketi, sınıra yakın mahalledeki boş araziye düştü. Gürültüyle meydana gelen patlama sırasında yakındaki bir tarlada tarım işçisi olarak çalışan Suriyeli genç bir kız hafif yaralandı. İhbar üzerine sevk edilen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Elbeyli Devlet Hastanesi'ne götürülen genç kız, ayakta tedavi edildi. Güvenlik güçleri roketin düştüğü bölgede önlem alıp inceleme yaparken, Türk Silahlı Kuvvetleri de sınırda konuşlu radarlarla tespit ettiği roketin atıldığı bölgeyi Fırtına obüsü ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına aldı.

Ocak ayından bu yana IŞİD tarafından atılan mermilerle 22 kişinin yaşamını yitirdiği, onlarca kişinin de yaralandığı Kilis'e en son geçen 2 Ekim günü 3 roketatar atılmıştı. Roketlerin imhası sırasında meydana gelen patlamada ise 1 polis memuru şehit olmuş, 2 asker yaralanmıştı.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Kilis'in Elbeyli İlçesinde boş alana düşen ve bir tarım işçisi kadının hafif yaralandığı roketli saldırıya sınırda konuşlu birlikler tarafından anında karşılık verildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede saldırının ardından roketin atıldığı IŞİD denetimindeki bölgeye Fırtına obüsleriyle 10 atım yapıldığı vurgulanarak şöyle denildi:

"DEAŞ Terör Örgütü kontrolündeki Tarhin Bölgesinden, 26 Ekim 2016 saat 13.25 sularında atılan bir Katyuşa füzesi Kilis/Elbeyli ilçesi kuzeydoğusunda boş bir araziye düşmüştür. Düşen roket sonucu Suriyeli tarım işçisi bir kadın hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgede konuşlu hedef tespit radarlarımızla (AN/TPQ-33) atışın yapıldığı belirlenen iki hedefe (Tarhin-Kadarliyah) 13.45-14.00 saatleri arasında Fırtına obüsleri ile 10 atım yapılarak misliyle mukabelede bulunulmuştur."

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler