HDP operasyonuna protestoya biber gazlı, plastik mermili müdahale

HDP'ye yönelik gerçekleştirilen operasyona tepki için Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Aydın, Diyarbakır, Tunceli, Tekirdağ ve Bodrum'da çok sayıda yurttaş meydanlara çıktı. Polis, operasyonu protesto eden yurttaşlara müdahalede bulundu. Çok sayıda vatandaş gözaltına alındı.

Yayınlanma: 04.11.2016 - 13:09
Abone Ol google-news

<video:626001>

HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve HDP Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder ,Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Ziya Pir, Nursel Aydoğan, Şırnak milletvekilleri, Leyla Birlik, Ferhat Encü, Selma Irmak, Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan ve Mardin Gülser Yıldırım'ın gözaltına alınması birçok ilde protesto ediliyor.

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde operasyonu protesto için toplananlara polis müdahale etti. Polis, Esenyurt'ta toplanan gruba plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etti.

Kadıköy'de de bir grup HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto eden gruba polis müdahalede bulundu.

HDP İL BİNASI ÖNÜNDE TOMA'LI MÜDAHALE

HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren bir grup, HDP İstanbul İl Başkanlığı önünde eylem yaptı. Polis, grubun dağılması için yaptığı uyarıdan sonra dağılmayan gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Polisin HDP İl Başkanlığı önündeki bekleyişi sürüyor.

ANKARA'DA DA MÜDAHALE

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında HDP Eş Genel Başkanları ve HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek için aralarında DİSK Başkanı Kani Beko ve KESK Başkanı Lami Özgen'in bulunduğu gruba, polis ekipleri Ankara Yüksel Caddesi'nde müdahale etti.

Esenyurt'ta HDP protestosu... Polis: Silah kullanmaktan çekinmeyin - VİDEO



Polis ile grupta bulananlar arasında arbede çıktı. Polis, polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale ettiği gruptan bazılarını gözaltına aldı.

HDP protestosuna polisten biber gazı ve plastik mermili müdahale - VİDEO

İZMİR'DE HDP OPERSYONUNA TEPKİ GÖSTERENLERE POLİS MÜDAHALESİ: 55 GÖZALTI

İzmir'de, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınıp, tutuklanmasını protesto için toplanan gruba polis müdahale etti, 55 kişi gözaltına alındı. 

 
İzmir'de HDP protestosu: Gerekirse 100 yıl direniriz - VİDEO


HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınması, ardından bazılarının tutuklanmasını protesto için, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adlı oluşumun çağrısıyla, yaklaşık 500 kişilik bir grup, bugün saat 18.00'de, Alsancak Semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya geldi. Caddede grubun toplanmaya başlamasıyla birlikte polis ekipleri, bölgeye sevk edildi. Grup, HDP'ye yönelik gözaltı ve tutuklamalar için basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, grubu izinlerinin bulunmadığı gerekçesiyle dağılmaları yönünde uyardı. Uyarıları sonuç vermeyince gruba coplarla müdahale eden polis, 55 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar emniyete götürüldü. Polis ekiplerinin bölgedeki bekleyişi sürüyor.

 
 
Üzerinde, 'Vekilim irademdir irademe dokunma' ve 'Eş Başkanıma dokunma' yazılı pankart taşıyan grup, sık sık "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Susma sustukça sıra sana gelecek" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attı. Grupla polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Süresiz oturma eylemi yapmak isteyen grubun basın açıklaması yapıp dağılmasını isteyen polis, bu yönde anons da yaptı.

 
Grup adına basın açıklamasını HDP İl Eş Başkanı Mahfuz Güleryüz yaptı. Güleryüz, "Ulusal ve uluslararası bütün hukuk kuralları ayaklar altına alınmıştır. Bu ülkenin 3'üncü büyük partisinin eş genel başkanları başta olmak üzere milletvekilleri gözaltına alınmıştır. Bu bir utançtır. Bu utancı Türkiye'nin her yerinden protesto edeceğiz, sokaklarda olacağız. Bu zulme boyun eğmeyeceğimizi her yerde göstereceğiz. Bizi gözaltı ve cezaevleriyle tehdit edenler bilsinler ki 40 yıldır ayaktayız direniyoruz ve gerekirse 100 yıl daha direniriz" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.


ANTALYA'DA TOMA'LI MÜDAHALE: İL BAŞKANI VE 4 KİŞİ GÖZALTINDA

 ANTALYA'da, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen gruba, polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polis, HDP İl Eş Başkanı İhsan Nergiz'in de aralarında bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen bir grup, saat 12.30'da HDP İl Başkanlığı binasından çıkarak Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istedi. Polis, yürüyüşün kanunsuz olduğunu belirterek, gruba il binasına dönmesi uyarısında bulundu. İkazlara rağmen yürümek isteyen grubun önü, çevik kuvvet ekiplerince kesildi.

Gruptakilerin yürümekte direnmesi üzerine biber gazıyla müdahale edildi. Ardından hazır bekletilen toplumsal olaylara müdahale aracından (TOMA) eylemcilere tazyikli su sıkıldı. Polis, eylemcilerden, aralarından HDP İl Eş Başkanı İhsan Nergiz'in de bulunduğu biri kadın 5 kişiyi gözaltına aldı. Diğer eylemciler ise müdahaleden sonra HDP İl binasına döndü. Polis, binanın çevresinde yoğun güvenlik önlemi alarak beklemeye başladı.

Antalya'da HDP'lilere polis müdahalesi - VİDEO 



AYDIN'DA HDP PROTESTOSUNA 12 GÖZALTI

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu partili milletvekilinin gözaltına alınmasını protesto etmek için toplanan gruba, polis biber gazıyla müdahale etti. Müdahale edilen HDP'li gruptaki 12 kişi gözaltına alındı.

Aydın'da HDP protestosuna polis müdahalesi : 12 gözaltı - VİDEO


HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu bazı milletvekilinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen partili 25 kişilik grup, öğlende, HDP Didim İlçe Başkanlığı önünde toplandı. Yeni Mahalle Kavşağı'ndaki parti binası önünde grubun toplanmaya başlamasıyla, bölgeye polis ekipleri sevk edildi.
 
Polis grubu izinlerinin bulunmadığı gerekçesiyle dağılmaları yönünde uyardı. Üç kez uyarı yapan, ancak sonuç alamayan polis, gruba biber gazıyla müdahale etti. İlk olarak 8, daha sonra da ara sokaklara kaçarken yakalanan 4 kişiyle birlikte toplam 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınlar, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

TEKİRDAĞ'DA PROTESTO: 13 GÖZALTI

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde HDP'li milletvekillerinin gözaltı ve tutuklanmalarını protesto gösterisine polis müdahale ederek, 13 kişiyi gözaltına aldı.

HDP'lilerin protestosuna polis müdahale etti: 13 gözaltı - VİDEO 
 
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı milletvekillerinin gözaltına alınması ve tutuklanmasını protesto etmek isteyen HDP'liler, Atatürk Meydanı'nda toplandı. Meydanda güvenlik önlemleri alan polis, protesto gösterisi ve basın açıklamaları yapmak isteyen HDP'lilerden dağılmalarını istedi. Grubun dağılmaması üzerine müdahale eden polis ekipleri, yaşanan arbedede 13 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar Çorlu Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek soruşturmalarını başlandı.



BURSA'DA PROTESTO

Bursa'da dün gece HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 11 milletvekilinin gözaltına alınmasının ardından Bursa’da HDP’liler basın açıklaması yaptı. Yıldırım Arabayatağı Mahallesi'nde toplanıp pazar yerine afişler asan grubu 500 civarında polis takibe aldı. Olay yerinde 200 çevik kuvvet ekibi ile 2 TOMA ve zırhlı panzerler hazır bekletildi.

HDP'lilerin slogan atması üzerine olay yerindeki çok sayıda polis, HDP'li grubun etrafını sardı. Gözaltı işlemi yapılacağının bildirilmesinin üzerine grup basın açıklaması yapıp dağıldı.

"BU OKUNAN CUMHURİYET'İN SALASIDIR"

Basın açıklaması yapan Bursa İl Başkanı Yüksel Akgün, cuma namazı öncesi okunan sala ile ilgili, "Bu okunan cumhuriyetin salasıdır. Nasıl 15 Temmuz gecesi bütün yurtta selalar okutuldu. Bu da cumhuriyetin salasıdır" dedi.  Polis anonsunun ardından grup dağılmaya başladı. Bu sırada 2 adet pazar şemsiyesi grubun üzerine düştü. Kazada şans eseri yaralanan olmadı.

TUNCELİ'DE PROTESTO: DARBELER HALKIN İRADESİNİ TESLİM ALAMAZ

TUNCELİ'de aralarında HDP Tunceli miletvekili Ali Can Önlü ile Tunceli belediyesi Başkanı Mehmet Ali Bul ile eş Başkan Nurhayat Altun'un da bulunduğu kalabalık bir grup, HDP eş Genel başkanları ile milletvekillerinin gözaltına alınıp tutuklanmasını protesto etti.

Çarşı merkezi sanat sokakta bir araya gelen yaklaşık 500 kişilik bir grup, "Darbeler halkın iradesini teslim alamaz" pankartını açarak buruda bir süre sloganlar atarak HDP Eş Genel başkanları ile bazı HDP milletvekillerinin gözaltına alınması ve tutuklanmasını protesto etti. HDP Tunceli Milletvekili Ali Can Önlü ile Tunceli belediyesi başkanı Mehmet Ali Bul ile eş başkan Nurhayat Altun ile bazı siyasi parti ve STK temsilcilerinin de bulunduğu grup adına basın açıklaması metnini okuyan HDP Tunceli il eş başkanı Aslan Çağ, HDP Eş Genel başkanları ile bazı milletvekillerinin gözaltına alınarak tutuklanmasının var olan demokrasi kırıntısını da ortadan kaldırdığını söyledi. Çağ konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AKP ve Erdoğan, son bir yılda Türkiye kentlerinde yürütmüş oldukları kirli savaş politikalarına her geçen gün bir yenisini eklemeye devam etmekteler. Dün akşam karanlık saatlerde Eş genel başkanlarımız Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ile birlikte 10 milletvekilimiz rehin alınmıştır. Yaşanan bu durum 90'lı yılların karanlık günlerini aşan bir duruma gelmiştir. Bu durum ülkede demokrasinin az kalmış kırıntılarına vurulmuş bir darbe niteliğindedir. Gün geçmiyor ki kendisine biat etmeyen ve kendisinden olmayan tüm sivil toplum örgütlerini, siyasi partiler, belediyeler, gençler akademisyenler, gazeteciler kısaca kendisine muhalif olan tüm kesimlere karşı her gün yeni bir operasyon, gözaltı ve tutuklama furyası ile karşılaşıyoruz. Bugün halkın seçilmiş iradelerine karşı hak ve hukuk tanımayan AKPve saray zihniyetinin baskı ve zulmüne artık tahammül edilmeyecektir. Antidemokratik uygulamalar karşısında sokağa çıkan siyasi parti eş genel başkanları da darp edilerek gözaltına alınmıştır. Bütün bu gelişler AKP ve MHP'nin devlet içindeki pazarlıklarının bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Bir süredir idam cezası ve başkanlık sistemi için birlikte hareket eden faşist partilerin dün yaptığı görüşmeler sonucunda seçilmişlerimizin rehin alınması tesadüf değildir"
Yapılan basın açıklamasından sonra kitle bir süre oturma eylemi yaparak AKP karşıtı sloganlar attıktan sonra eyleme son vererek kalabalık grup olaysız dağıldı.

BODRUM'DA HDP PROTESTOSU: DİZ ÇÖKMEYİZ
MERSİN'in HDP'li merkez Akdeniz İlçe Belediyesi, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin gözaltına alınmasını ve partinin genel merkezine yönelik yapılan operasyonu kınadı.

Bodrum'da HDP protestosu: Diz çökmeyiz - VİDEO


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Akdeniz Belediyesi önünde yapılacak olan ve daha önceden Valilik tarafından izin verilen basın açıklamasının belediye önünde yapılmasına polis izin vermedi. Çevik Kuvvet ekiplerinin sıkı güvenlik önlemi aldığı alanda toplanan yaklaşık 150 kişi, 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganı attı. Polis ile görüşen Akdeniz Belediye Eş Başkanı Fazıl Türk, açıklamanın belediye içerisine alınmasına kızıp belediye önüne çıktı. Vatandaşlara seslenen Türk, "Basın açıklamamızı konferans salonunda yapacağız. En demokratik talebimiz olan açıklamayı bir belediye başkanı yapamıyorsa, ülkenin ne hale geldiğini görün. Daha önce görüştük, izin verilmişti. Siyasi soykırımın bize diz çöktüreceğini zannedenler, biz hayatta diz çökmeyiz" dedi.

Ardından Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Eş Başkanı Yüksel Mutlu, operasyonları kınadı. Gözaltıların son bulması çağrısında bulunan Mutlu, "HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın, milletvekillerimiz ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarımız Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın, siyasi soykırım operasyonuyla rehin alınmalarını kınıyoruz. Halkımızın siyasi iradesini temsil eden milletvekillerimizin, belediye eş başkanları ve partili arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz" diye konuştu.
 
Polis Diyarbakır'da HDP'lileri dağıtmak için havaya ateş açtı
 
Diyarbakır'da HDP'ye yapılan operasyonu protesto etmek için sokağa çıkan halka polis müdahale etti. Polis kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı.
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler