KKTC resepsiyonunda 93 yaşındaki Rahşan Ecevit'e büyük ayıp

KKTC'nin kuruluş yıldönümünde Ankara'daki resepsiyonda Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın korumaları "komutan gelecek" diyerek 93 yaşındaki Rahşan Ecevit'i asansöre bindirmek istemedi.

Yayınlanma: 17.11.2016 - 10:49
Abone Ol google-news

Rahşan Ecevit, Ankara Swiss Otel'deki resepsiyonda Kıbrıs gazileriyle birlikte, eşi Bülent Ecevit'i yad etti, gecenin sonunda ise resepsiyondan ayrılırken otelin asansörüne doğru yöneldi. Ancak aynı dakikalarda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da asansöre binmek üzere hareket etti.

Sözcü gazetesinden Yavuz Alatan'ın haberine göre, Akar'ın korumaları, "Komutan binecek" diyerek Rahşan Ecevit'i asansörden indirmeye çalıştı.  Rahşan Ecevit ise “İnin” diyen koruma polislerine aldırmadı. Korumalar da, ısrardan vazgeçmek zorunda kaldı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Rahşan Ecevit'in resepsiyonun düzenlendiği otelden ayrılmasından sonra asansöre yönlendirildi.

RESEPSİYONDA BAŞKA BİR YERDE OTURDU

Rahşan Ecevit, resepsiyonda Başbakan Yardımcısı Canikli ve Akar'ın olduğu masaya davet edilmedi. Başka bir yerde oturdu Salonda hazırlanan özel bölümde KKTC Büyükelçisi, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Hulusi Akar yan yana oturdu.

CHP'DEN SERT TEPKİ: HULUSİ AKAR'A ÇAĞRI

CHP'li Barış Yarkadaş, Rahşan Ecevit'e yapılan ayıp hakkında açıklama yaptı. "KKTC'nin kuruluş yıldönümü resepsiyonunda merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in asker korumalar tarafından asansörden indirilmek istenmesini kınıyorum" diyen Yarkadaş, "Ecevit'e "Siz inin, Komutanımız Hulusi Akar binecek" denmesi kabalık, nezaketsizlik ve had bilmezliktir" ifadelerini kullandı.

Yarkadaş'ın açıklamaları şöyle:

Yüzbinlerce çocuğun isminin esin kaynağı olan Kıbrıs Barış Harekatı'nın mimarı Bülent Ecevit'in eşine yönelik muamele vefasızlıktır. Bu aynı zamanda, askeri görevlilerin tarih bilincinden yoksun olduğunun da göstergesidir. Eğer bugün o resepsiyon yapılabiliyorsa, bu Ecevit'in aldığı tarihi karar ile verdiği mücadele sayesindedir.

Bu basit gerçekten habersiz olan askeri korumalar ile komuta kademesi Rahşan Ecevit'in şahsında, gururu kurulan Kıbrıs Gazileri ile Kıbrıs Şehitleri'nin ailelerinden özür dilemelidir. Hulusi Akar, Ecevit'i ziyaret ederek bu büyük talihsizliği ve yanlışı derhal düzeltmelidir. Milli mücadele veren aileler, bu saygıyı fazlasıyla haketmektedir.

Sözcü Gazetesi Muhabiri Yavuz Alatan'ın kamuoyuna duyurduğu bu saygısız tutumun takipçisi olacak ve konuyu TBMM'ye de taşıyacağım.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler