Öksüz uçmuş devlet bakmış

TBMM Darbe Komisyonu’na gelen bilgiye göre Adil Öksüz’ün son 14 yılda 52 kez yurtdışına çıktığı ve yurtdışında toplam 552 gün kaldığı belirlendi. Öksüz’ün yurtdışına çıkışlarının sadece 4’ünde izin aldığı, diğerlerini yıllık izin ve bayram tatillerine denk getirdiği tespit edildi.

Yayınlanma: 23.11.2016 - 23:29
Abone Ol google-news

TBMM Darbe Komisyonu, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin imamı” olduğu belirtilen Adil Öksüz’le ilgili çok önemli bilgilere ulaştı.

TBMM Darbe Komisyonu’na Sakarya Üniversitesi tarafından gönderilen Adil Öksüz’ün yurtdışı çıkışlarına ilişkin resmi bilgiye göre; Öksüz 2002-2016 yılları arasında toplam 52 kez yurtdışına çıkış yaptı. Yurtdışında toplamda 552 gün kaldığı belirlenen Öksüz’ün genellikle yıllık izin dönemi ve bayram tatillerinde yurtdışına çıkış yaptığı tespit edildi. Komisyona gelen söz konusu yazıya göre; Adil Öksüz’ün 2002’den bu yana her yıl birden fazla kez yurtdışına çıkış yaptığı ve yurtdışında toplamda en az bir ay geçirdiği belirlendi.

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü’nün yazısında Öksüz’ün yurtdışına yaptığı çıkışlar hakkında “15 yılda yapılan 52 gidişin 4 tanesi yurtdışı izni diğerleri bilgimiz dışında olup kaçak gidişlerdir. Bunların çoğu yurtiçi izni, bayram tatili, hafta sonu ve eğitimin olmadığı zamanlardır” bilgileri iletildi.

Komisyona dün bilgi veren 15 Temmuz’da darbecilerle silahlı çatışma nedeniyle gazi olan Kartaltepe Kışlası Komutanı Albay Davut Ala yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Çatışmada karaciğerinden ve bacağından vurulan, sağ elindeki işaret parmağı kopan, diyaframı delinen, kaburgaları kırılan Gazi Albay Davut Ala, “Şehadet getirmek için akrabamızı aradım. Çocuklarım önce Allah’a sonra size emanet dedim. İlk hastaneye götürüldüğümde öldü diye kenara atmışlar. Kusura bakmayın. Yaşamam bir mucize. Bunların hiçbiri önemli değil. Bir Rum ordusunu getirip koysaydık oraya Rum askeri bile o halka o eziyeti etmezdi” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler