Adana'da 'IŞİD provokasyonu' uyarısı... Alevilerden tepki: Hükümet seyirci kalıyor

Adana'da, terör örgütü IŞİD'in olası provokasyonlarla etnik çatışma ortamı yaratmaya çalışabileceği bildirilerek, bazı bölgelerdeki muhtarlar uyarıldı.

Yayınlanma: 15.12.2016 - 13:34
Abone Ol google-news

Alevi derneklerinin yöneticileri düzenledikleri basın toplantısında, bazı mahalle ve köy muhtarlarına bu konuda uyarı yapıldığını belirterek, bu uyarı metnini şöyle açıkladı:

KEŞİF YAPMIŞLAR

"DEAŞ (IŞİD) terör örgütünün Adana ilindeki Alevi ve Nusayri inancındaki vatandaşlara yönelik terör saldırısında bulunabileceği, buna yönelik istihbarat toplama ve keşif faaliyetlerinde bulundukları, mahallelerde ve yerleşim yerlerinde eleman temini ve örgüte maddi kaynak sağlama çalışmasında bulundukları istihbaratı alındığından, muhtarların ve kanaat önderlerinin halkı uyararak şüpheli ve yabancı şahıslara karşı dikkatli olmaları, şüpheli durumlarda 156 Jandarma İhbar Hattı'na bilgi vermeleri hususu, muhtarlara ve kanaat önderlerine müştereken tebliğ edilmiştir."

ALEVİLERDEN TEPKİ

Jandarmanın saldırı uyarısı yapması ile ilgili olarak Adana'da Alevi örgütü temsilcileri bir açıklama yaptı. Adana Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Şükrü Şahin düzenlediği basın toplantısında şöyle dedi:

"Uzun süredir benzer saldırı duyumları alıyoruz. Cem törenlerine saldırı yapılmıştı. Bu, ilk kez karşılaştığımız bir konu değil. Biz Aleviler asla mezhep çatışmasına izin vermeyiz. Devletimizin uyarı yerine tedbir almasını istiyoruz."

Şahin ayrıca Halep ile ilgili tartışmalara değinip, "Orada kaybeden Sünniler değil cihatçılardır" dedi. Hükümetin Aleviler'e yönelik hakaretlere seyirci kaldığını da iddia eden Şükrü Şahin, 'göstermelik açığa almalar ve hukuki sürecin etkin olmamasını' da eleştirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler