IŞİD'in yaktığı iddia edilen askerler soruldu... Cumhurbaşkanlığı sözcüsü yanıt vermedi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a IŞİD'in elindeki askerlerin durumu soruldu. Kalın bu soruya hiçbir yanıt vermedi.

Yayınlanma: 26.12.2016 - 13:27
Abone Ol google-news

<video:650887>

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bugün günlük basın toplantısı düzenledi. Kalın'a "El Bab'da yürütülen Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili koalisyon güçlerinin özellikle hava desteği için yeni girişimleriniz olacak mı? Ayrıca DEAŞ'ın elinde olan askerlerle ilgili yeni bir gelişme var mı? Son durumu alabilir miyiz?" sorusu soruldu.  Kalın, askerle ilgili konuşmadı. Sadece  'hava desteği' ile ilgili konuştu: 

Bin 900 kilometrekarelik alan DEAŞ’ten temizlenmiştir. Bu barbar terör örgütüyle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Uluslararası koalisyonun hava desteği konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyoruz. El Bab çevresinde yürüttüğümüz Fırat Kalkanı Harekatı'nın son aşaması, DEAŞ'la mücadele şemsiyesi altında bir mücadeledir. Her seferinde DEAŞ'la mücadele konusunda Türkiye'ye birtakım eleştiriler getiren çevrelerin, Azez-Cerablus hattı, Dabık ve El Bab noktasında yürütülen operasyonlara gerekli desteği vermemesi kabul edilemez.

Ne olmuştu?

22 Aralık Perşembe gecesi "IŞİD, Türk askerleri Sefter Taş ve Fethi Şahin'i yaktı" iddiası sosyal medyada infial yarattı. Hükümet iddialarla ilgili hiçbir açıklama yapmadı, internet yavaşlatıldı. Sefter Taş'ın 15 ay, Fethi Şahin'in de dört aydır IŞİD canavarlarının elinde rehin olduğu biliniyordu.

"IŞİD Türk askerlerini yaktı" iddialarına hükümetin yanıtı interneti yavaşlatmak oldu

Kalın'ın açıklamalarından satır başları: 

Terör örgütlerine karşı verilen mücadele asla Kürt vatandaşlarımıza yönelik bir müdahale değildir. Terörden en fazla zulm gören vatandaşlarımız Kürt vatanşlarımız olmuştur. Algı operasyonlarına karşı hepimizin dikkatli olması büyük önem arz ediyor.

2016'da Cumhurbaşkanımızın çok yoğun bir programı oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız 2016'da 20 ülkeye 22 yurtdışı ziyaret etti, 23 ile 31 ziyareti gerçekleşti, 52 devlet ve hükümet başkanını kabul etti. Nisan'da İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesini yaptık, BM Dünya İnsani Zirvesi ilk defa İstanbul'da toplandı. Dünya Enerji Kongresi'de üçüncü büyük kongreydi.

Doğu Halep'teki sivillerin tahliye edilmesi için ilgili makamlarımızın yürüttüğü yoğun diplomasi sonucu 44 bin kişi tahliye edildi, İdlib'e getirildi. Bu insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar yürütülüyor. Biz bunu yeterli görmüyoruz, Halep'te sağlanan ateşkesin Suriye'de de sağlanabilmesi için görüşmelerimiz devam ediyor. Rusya'nın teklifiyle bir Astana süreci gündeme geldi, ön çalışmalar devam ediyor. Bizim amacımız Suriye'nin tamamında ateşkesin sağlanması ve sistematik bir şekilde uygulanması. Burada nihai amacımız siyasi geçiş sürecinin tamamlanmasıdır. Burada kaybedecek vaktimiz yok.

Musul operasyonu devam ediyor, DEAŞ'ın yoğun silahlanması ve mayınlamasından dolayı operasyon biraz yavaşlamış gözüküyor. Biz Irak yetkilileriyle yaptığımız görüşmede bu operasyona destek verdiğimizi ifade ettik. Telafer konusunda koyduğumuz ilkenin devam etmesi önem arz ediyor. Sincar'da Musul operasyonun üçüncü halkasıdır. Neçirvan Barzani'nin açıklamalarını destekliyoruz. Sincar'da PKK'nın konuşlanmasına izin vermeyeceğiz.

PKK gibi, DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı nasıl mücadele veriyorsak, FETÖ'ye karşı da mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecektir. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecektir. Batı ülkelerinin FETÖ'nün bu propaganlarına karşı dikkatli olmalarını ifade ediyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler