Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı... Hükümetten açıklama: İzmir saldırısına benziyor

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde çatışma çıktı. Çatışmada 1 polis yaralandı, emniyet binasına girmek isteyen bir terörist öldürüldü. Reuters'a konuşan bir emniyet yetkilisi bu teröristin canlı bomba olduğunu söyledi. Saldırıyı gerçekleştiren ikinci teröristin kaçtığı ve yakalanması için operasyon başlatıldığı bildirildi.

Yayınlanma: 10.01.2017 - 15:25
Abone Ol google-news

<video:658175>

Gaziantep'te Saat 15.20'de İncilipınar Mahallesi Şehit Yusuf Erin Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü önüne gelen 2 terörist ellerindeki silahla ateş ederek Emniyet Müdürlüğü'ne girmek istedi. Bu sırada Emniyet Müdürlüğü girişinin yaklaşık 50 metre önündeki kontrol noktasında görev yapan polisler, teröristlere anında ateş açarak karşılık verdi. Yaklaşık 2 dakika süren çatışmanın ardından 1 terörist öldürüldü, diğer terörist kaçtı. Çatışma sırasında hafif yaralanan yaralanan 1 polis de hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Reuters'a konuşan bir emniyet yetkilisi, binaya girmek isteyen canlı bombanın öldürüldüğünü söyledi.

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi ile resmi, sivil ve özel harekatçı sevk edildi. Polisler, bölgedeki sivilleri uzaklaştırıp Emniyet Müdürlüğü çevresindeki tüm yolları yaya ve araç ulaşımına kapattı.

GÖZALTILAR VAR

Kaçan teröristin yakalanması için operasyon başlatan polis, Emniyet Müdürlüğü çevresindeki tüm iş merkezleri ve otoparklarında arama çalışması başlattı. Özel harekat polisleri, zırhlı araçlarla uzun namlulu silahla bölgede bulunan çok sayıda adrese baskın yaptı. Otopark ve iş merkezlerinin de yer aldığı bölgede yapılan operasyonlarda şüpheli tavırlar sergileyen bazı kişiler gözaltına alındı.

ÇEVREDE TERÖRİST ARAYIŞI

Saldırının ardından Emniyet Müdürlüğü çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, öldürülen teröristin üzerinde patlayıcı olma ihtimaline karşı olay yerine sinyal kesici jammer getirildi. Öldürülen teröristin üzerinde patlayıcı olma ihtimaline karşı da bomba imha uzmanları çalışma başlattı. Emniyet Müdürlüğü girişinde yerde bulunan teröristin cesedinin çevresinde alınan önlemin ardından uzmanlar ekipler inceleme yaptı.

Saldırıda Emniyet Müdürlüğü araç girişi önünde öldürülen teröristin cesedi, polislerin incelemesinin ardından çağırılan cenaze aracına taşındı. Kimliği belirsiz teröristin cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurum morguna götürüldü.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ ANONSLARI

Bu arada saldırı sonrası polis telsizlerinden, saldırganlarla birlikte hareket ettiği değerlendirilen 2 araç plakası anons edilerek, bomba yüklü olabileceği uyarısı yapıldı. Anonslarda polislerin kendi can güvenliklerini sağlayarak, bomba yüklü olabileceği değerlendirilen araçların titizlikle takip etmesi istendi.



GAZİANTEP VALİLİĞİ: 1 POLİS HAFİF YARALI

Gaziantep Valiliği, bugün gerçekleşen terör saldırısında 1 polis memurunun hafif yaralandığını açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saldırının saat 15.20 sıralarında Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası araç giriş kontrol bölümündeki polis noktasına yönelik olduğu belirtilerek şöyle denildi:

"Saldırıya polis noktasında görevli polis memurlarımızca anında karşılık verilmiş ve saldırgan etkisiz hale getirilmiştir. Bu menfur saldırıda bir polis memurumuz hafif şekilde yaralanmıştır. Hastanede tedavi altına alınan polis memurumuzun hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Yaralı polisimize Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Emniyet teşkilatımıza ve şehrimize geçmiş olsun. Emniyet birimlerimizce söz konusu saldırıya ilişkin gerekli inceleme ve araştırmalar başlatılmış olup gelişmelerle ilgili ayrıca bilgi verilecektir."

NUMAN KURTULMUŞ: BİR TERÖRİSTİN DE OLAY YERİNDEN KAÇTIĞI YÖNÜNDE BİLGİLER VAR

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önündeki terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Kurtulmuş, "İzmir'deki olaya benzer olduğu anlaşılıyor ilk bilgiler çerçevesinde. Teröristin etkisiz hale getirilmesi , bir teröristin de olay yerinden kaçtığı yönünde bilgiler var. Onun da yakalanması için çemberin daraldığı anlaşılıyor, ümit ederim o ikinci kişinin de bir an evvel yakalanması sağlanmış olur. Bu şunu gösteriyor; Türkiye'de terör örgütleri DAEŞ, PKK ve FETÖ arasında bir fark kalmamıştır. Bunların hepsi tabiri caizse aynı ofisin şubeleri gibi çalışmaktadır. Birbirlerine karşı desteklerini sunuyorlar. Amaç Türkiye'nin birliğini, beraberliğini bozup kaos ortamı oluşturmaktır. Terör saldırıları karşısında içimiz yanıyor, her sadırı sonrasında milletimizin birlik, beraberlik duyguları kuvvetleniyor. Terör örgütleri başarılı olamayacaklar. Bunların hepsinin üstesinden gelecek güce sahip bu millet" diye konuştu. Anayasa değişikliği teklifinin maddelerine geçilmesinin 338 oy ile kabul edildiğinin anımsatılması üzerine Kurtulmuş "Bu ilk oylamadır. Bundan sonraki oylamalarda daha fazla oy çıkmasını tahmin ediyoruz. Yeterlidir ve bu anayasa paketinin TBMM'den kabul edilerek çıkacağını işaret etmektedir.Böyle bir anayasa paketinin gelmesi ve Meclis'ten geçmesi önemlidir" dedi. 

EK ÖNLEMLER ALINMIŞTI

Geçen yıl 1 Mayıs günü bomba yüklü araçla yapılan 3 polisin şehit olduğu terör saldırısının ardından Emniyet Müdürlüğü çevresinde ek önlemler de alınmıştı. Emniyet Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü arasında yol olarak kullanılan bölge trafiğe kapatıldı ve bu yolun iki bölgesine kontrol noktası oluşturuldu.

Emniyet Müdürlüğü çevresine beton bloklar örülürken, oluşturulan kontrol noktalarında da binaya gelenler x-ray cihazı ve üst aramasından geçirildikten içeri alınıyordu.  Bugünkü saldırı da Emniyet Müdürlüğü'ne Göç İdaresi ve Vergi Dairesi Başkanlığı binasının da bulunduğu alandaki girişinde meydana geldi.

İşte Gaziantep'teki silahlı çatışma anı - VİDEO


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler